To je to što me zanima!

Uz pomoć trika lako je ispraviti greške u porukama na iPhoneu

Tko još ne može otkucati niti jednu tekstualnu poruku, a da u njoj nema barem jedne tekstualne greške? Ta borba je završena jer postoji lakši način brisanja i ispravljanje greški
Vidi originalni članak

Lakši i i jednostavniji način ispravljanja tekstualnih grešaka na iPHONE modelima je upotreba iPHONE tipkovnice kao dodirne podloge. Ova je značajka nekad bila dostupna samo na starijim Appleovim proizvodima s mogućnošću 3D Touch (koji je u međuvremenu ukinut i zamijenjen Haptic Touchom na novijim uređajima). Sada radi na bilo kojem Apple uređaju sa sustavom iOS 12 ili novijim.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako to funkcionira?

Dodirnite i zadržite razmaknicu jednim prstom dok tipkovnica ne postane svijetlosiva. Pomaknite točku umetanja povlačenjem po tipkovnici. Za odabir teksta uz pomoć hvataljki nastavite dodirivati i držati tipkovnicu dok se hvataljke ne pojave na točki umetanja, a zatim pomaknite prste. Za pomicanje točke umetanja pomoću dodirne površine povucite točku na novo mjesto prije nego što se pojave hvataljke.

- Na 3D Touch uređajima, dok ste na tipkovnici, možete odabrati riječ dubokim pritiskom na nju ili pritisnite dublje za odabir cijelog odlomka. A na iOS-u 12 možete učiniti nešto slično. Dodirnite i držite razmaknicu kako biste ušli u način dodirne tipkovnice. Zatim dodirnite bilo gdje na tipkovnici drugim prstom (ne dodirujte i ne držite, samo dodirnite i otpustite) za ulazak u način odabira teksta. Sada pomaknite palac gore-dolje za odabir teksta. Ovo je posebno korisno na iPadu koji iz nekog razloga nema 3D Touch ni u jednoj od svojih varijanti. Ako iz bilo kojeg razloga niste ažurirali iPad na iOS 12, i dalje možete pristupiti značajki. Dodirnite s dva prsta bilo gdje na tipkovnici da biste ušli u način rada dodirne pločice, a zatim pomaknite jedan prst (dok još uvijek držite drugi) da biste pomaknuli pokazivač - govori urednik Mashable stranice Stan Schroeder.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare