To je to što me zanima!

Uz prave trikove dom će uvijek mirisati svježe

Ponekad se izvori neugodnih mirisa, poput vlage ili “mirišljavog” ljubimca, ne mogu ukloniti no uz prave i učinkovite trikove dom će uvijek biti svjež
Vidi originalni članak

Neugodan miris doma, poput ustajala zadaha vlage, kojemu je nemoguće odrediti izvor, trebalo bi ukoniti sredstvom koje će ga upiti te tako spriječiti njegovo širenje. Soda bikarbona i drveni ugljen najbolja su prirodna sredstva za upijanje mirisa. Dovoljno je u sobi ostaviti otvorenu kutijicu sode bikarbone ili ugljena na kojem se probuši nekoliko rupa. Nakon što sredstvo neutralizira miris, samo ga bacite. Kako biste domu zatim podarili svjež ili slatkast miris, nakapajte nekoliko kapi eteričnoga ulja lavande ili vanilije na vatice, koje ćete staviti na male tanjuriće te rasporediti po kući. Zaostale će mirise neutralizirati te učinkovito osvježiti dom i ulje čajevca ili otopina načinjena prokuhavanjem cimeta i klinčića u dvije šalice vode.

LIMUN U HLADNJAKU
Neugodne mirise iz hladnjaka  izvlače sol i limun. Na tanjurić pun soli iscjedi se limun i ostavi tijekom noći u hladnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lost_soul 20.02.2009.

    tu sam na tvojoj strani. imas pravo

  • bbatinov 20.02.2009.

    Dok se sve lipo ne očisti, oriba, ispere, prozrači i slični sinonimi za čišćenje, nema koristi ni od ugljena niti od sode bikarbone!!Ljudi životni prostor se mora svakodnevnop uređivati, bilo to vani ili unutra, a onda se može zafrkavati sa ovakvim osvježivačima, svaki će biti dobar!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare