To je to što me zanima!

Uz puno šminke žena postaje najprivlačnija, ali i 'nepoštena'

Žene s malo šminke izgledaju ljepše nego one bez šminke, a one našminkane za večernji izlazak su najprivlačnije, no ostavljaju dojam licemjernih i sebičnih karaktera
Vidi originalni članak

Postoji tanka linija između dovoljno i previše make upa i ta mjera utječe na ljepotu ali i način na koji nas drugi vide, otkriva udružena studija Sveučilišta Harvard, Sveučilišta Boston, kompanije Procter & Gamble i bolnice Massachusetts. Ispitanici su gledali fotografije žena u četiri različita "izdanja": bez šminke, prirodan look s malo šminke, našminkane za posao i s dramatičnim makeupom za van.

Potom su procjenjivali kakav dojam na njih ostavlja svaka od njih pojedinačno - izgleda li privlačno, sposobno, simpatično i pošteno. Istraživači su otkrili da žene koje na sebi imaju puno šminke izgledaju privlačnije, no i licemjernije te nepoštenije od onih s manje šminke.

- Ovo može pomoći ženama prilikom slanja molbi za posao i sličnih dokumenata, tako da mogu znati u kojoj prilici smanjiti make up, a u kojoj ga pojačati - zaključila je voditeljica studije Nancy Etcoff.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mario72 06.10.2011.

    To je kul-koliko košta..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare