To je to što me zanima!

Uz ribu pasala kontinentalna vina, a uz meso ona s mora

Birali naslijepo. Na trećem sajmu Dalmacija Wine Expo u Makarskoj žiri je birao vina koja najbolje pristaju uz ponuđena jela. Vina su naslijepo ocjenjivali ugostite­lji, novinari i blogeri
Vidi originalni članak

Razigrao se splitski kuhar Braco Sa­njin na natjecanju Perfect Match u Ma­karskoj, na kojem su tražili vina koja najbolje pristaju uz pojedino jelo.

Uz Bracine sirove škampe na bračkoj skuti odabrali su škrlet 2011. Marka Miklaužića iz Mo­slavine, a graševina 2011. Kutjevčani­na Vlade Krauthakera najbolja je bila uz kremu od graha sa sotiranim capesan­tama. I uz treće jelo, zrna pšenice s di­mljenim kozicama, pedočima i hobotni­com, preporučili su kontinentalno vino. Bila je to graševina Goldberg 2011. iz Belja. 

Istarski crnjak, Terre Bianche Co­uvee Rouge 2009. Morena Degrassija, bio je najbolji par konjskom filetu, a uz pačja jetra u umaku od konjaka i na­ranče na mariniranim jabukama oda­brali su primoštenski babić Suha Punta Lea Gracina 2008. te syrah Bas de Bas 2009. Alena Bibića iz Plastova pokraj Skradina.

Idi na 24sata