To je to što me zanima!

Uz vođenje dnevnika djeca obaveze izvrše na vrijeme

Uzroci odgađanja zadataka javljaju se još u djetinjstvu pa bi roditelji već na početku školovanja djecu trebali poučiti prvim lekcijama iz predmeta "organiziranje obavez"
Vidi originalni članak

Odlaganje izvršavanja obaveza najčešći je razlog nazadovanja u karijeri pa čak i gubitka posla. Također, većina psihologa ističe kako uzroci takvog neodgovornog ponašanja nastaju još u djetinjstvu te da bi roditelji djecu trebali poučiti prvim lekcijama iz predmeta “organiziranje svakodnevnih zadataka”. Početak školske godine je idealan trenutak usvajanje “gradiva”. Pokušajte da prvi ili ponovni odlazak u školu bude što ugodniji pa pripremite malo slavlje kojim ćete obilježiti povratak u klupe. Kako bi “učenje” bilo zabavnije, s djetetom možete izraditi dnevnik s kalendarom u koji će zapisivati obaveze i planirati njihovo izvršavanje. Naučite ga kako da pregledno vodi bilješke i pomognite mu pri određivanju važnih dana u mjesecu. Svoje obaveze ne bi trebali doživljavati kao nešto što je usmjereno protiv njih, nego kao priliku za kreativno izražavanje. A u tome će od velike pomoći biti fine, drvene bojice. 

UZ DNEVNIK SE NE UČI U ZADNJI TREN
Početkom tjedna napravite plan učenja i svaki dan se posvetite jednoj aktivnosti. Pokušajte izbjeći naviku učenja u zadnji tren. Na kraju tjedna u dnevniku prekrižite izvršene zadatke.



POHVALITE DJETETOV TRUD
Na početku dana s djetetom popričajte o onome što ga čeka u školi. Ohrabrite ga i objasnite mu da je najvažnije svoje obaveze izvršavati s veseljem te da je ocjena samo završni korak na tom putu te pohvalite djetetov trud.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare