To je to što me zanima!

Uzbuna u Australiji: Povlače se kondomi koji su puni rupa

Nije film "Svećenikova djeca": Radi se o kineskim prezervativima koji se na australskom tržištu prodaju na online grupnim akcijama, a uopće nisu sigurni
Vidi originalni članak

Mislite li da je svejedno otkuda kondomi dolaze, glavno je da su pri ruci? Istom logikom vodilo se na tisuće Australaca koji su prezervative kupili na internetskom portalu s potpisima Groupon. Njih je australska Komisija za tržišno natjecanje i potrošače (ACCC) optužila zbog nedostataka kao što su rupe na lateksu te je naredila povlačenje krivotvorenih kondoma marke Durex, piše The Independent. 

Krivotvoreni kondomi ne mogu spriječiti trudnoću ni zaštititi od spolno prenosivih bolesti, stoga Komisija savjetuje potrošače da ih ne koriste. Australsko ministarstvo zdravlja također je upoznalo zdravstvene djelatnike sa slučajem te izdalo upozorenje kako savjetovati pacijente. 

Kondomi su bili u prodaji od 12. ožujka do 10. travnja.

- Zdravlje i sigurnost naših kupaca su nam na prvom mjestu. Sve korisnike  koji su kupili krivotvorene kondome obavijestili smo da ih ne koriste, da ih vrate i potraže stručnu liječničku pomoć. Istraga o incidentu je u tijeku- rekao je glasnogovornik Groupon Australia. Kondome su nabavili preko tvrtke Endgelounge Enterprises koja posluje pod nazivom Citrus Beat.

Proizvođači kondoma godinama se bore s krivotvorenjem na tržištu. Milijuni krivotvorenih kondoma prodaju se u svijetu, a najviše u Kini. Šangajska policija objavila je u srijedu da je zaplijenila tri milijuna lažnih kondoma u kojima se nalaze otrovni metali. Tijekom 2013. godine u Kini je zaplijenjeno gotovo pet milijuna krivotvorenih kondoma.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • hende007 25.04.2015.

    Eto riješen misterij, zato ih ima toliko.....Kinezi.

  • SamoIggy 25.04.2015.

    Vise nikako nije sigurno j... U pm ahah

  • gregorsamsa555 24.04.2015.

    Cesto znam reci da je roba iz Kine, roba s greskom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare