To je to što me zanima!

Uživajte u 4 dana suvremenog zvuka u Studentskom centru!

Treće izdanje međunarodnog festivala 'Izlog suvremenog zvuka' održat će se od 6. do 9. svibnja u prostorima Studentskog centra u Zagrebu. Ulaz na sva događanja je besplatan!
Vidi originalni članak

U četiri dana manifestacije 'Izlog suvremenog zvuka', predstavit će se 80 sudionika iz 10 zemalja kroz 30-ak programa koji uključuju koncerte, predavanja, audiovizualne projekte, umjetnička akustička istraživanja, rezidencije i razgovore s autorima.

Izlog je programski koncipiran tako da nastoji slijediti suvremene tendencije i ovisno o njima pomicati fokus, inzistirajući na otvorenom pristupu suvremenim glazbama današnjice, istraživanju i otkrivanju novoga, te poticanju suradnje i dijaloga. Jedan od glavnih ciljeva jest predstaviti zanimljiva i umjetnički kvalitetna imena suvremene glazbene scene i njihove poetike, neopterećeno žanrovskim ograničenjima i formalnim okvirima. Također, izuzetno je važan pokretački karakter Izloga, kao i onaj povezujući, imajući u vidu da su za razvoj i napredak glazbene misli nužni upravo eksperiment i prostor za istraživanje, razmjena znanja i ideja, konstantna otvorenost, ali i kritički pristup suvremenoj umjetnosti i društvu. 

Posjetite Studentski centar od 06. do 9. svibnja!

Kratko, ali intenzivno zvučno putovanje ove godine započinje koncertom saksofonističkog Papandopulo kvarteta, koji se profilirao u jedan od najaktivnijih i najposvećenijih domaćih ansambala kojima je u fokusu suvremena glazba.

Osim dosadašnjih festivalskih prostora, Teatra &TD, MM centra i Galerije SC, ovogodišnji Izlog donosi i program u obnovljenom Francuskom paviljonu, čija je specifična akustika vrlo inspirativna i upravo savršena za site-specific glazbene projekte koji ju uzimaju kao polazište i/ili važan konstitutivni element svog umjetničkog rada.

Nakon četverodnevnog zvučanja Teatra &TD,  zadnje će večeri Izloga zazvučati i znak &TD, novi instrument na krovu u atriju, za kojega kompozicije pripremaju skladatelji Arnold Marinissen i Hugo Morales Murguia te udaraljkaši Kaja Farszky, Ryoko Imai i Josip Konfic, a čijim ćemo nastupom na krovu Teatra &TD zajedno s prijateljima i partnerima iz Iskona zatvoriti ovogodišnji Izlog.

„Nadamo se da će program, energija i atmosfera trećeg Izloga suvremenog zvuka obogatiti i inspirirati, kako publiku tako i sudionike, te da će time nastaviti aktivno sudjelovati u razvoju suvremene glazbene scene
“, naglasila je voditeljica Muzičkog salona, Davorka Begović.

Detaljan program potražite na izlog.sczg.hr.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare