To je to što me zanima!

Vadi zlato iz starih mobitela pa od njih radi elegantne ogrlice

Eko dizajn sve je popularniji, a dizajneri i razni kreativci smišljaju načine kako iskoristiti otpad i smanjiti količinu smeća oko nas. Reciklaža je baza i rada kreativne nizozemske dizajnerice Eve Schreuder
Vidi originalni članak

Eva Schreuder ima zanimljivo ime za svoju liniju nakita kojeg radi od recikliranih metala iz mobitele: G.OLD kolekcija za brend NoWa nastala je pod sloganom "vidjeti ljepotu u otpadu".

Godišnje bacamo 50 milijuna elektroničkog smeća, a čak 70% završava po livadama, rupama… Eva želi promijeniti način razmišljanja u vezi tog otpada, te ističe kako se u mobitelima nalaze komadići zlata i srebra, koje ona koristi za nakit. Mobiteli koje bacamo zapravo su male riznice zlata i srebra.

Dizajnerica je, kako bi došla do sirovina, napravila suradnju s kompanijom "Back market" koja se bavi otkupom i rastavljanjem stare elektronike.

- Eva Schreuder smeće doslovno pretvara u blago. Naš ultimativni cilj je proizvoditi predmete po načelima održivosti - komentirala je s Josette de Vroeg, osnivačica brenda NoWa.

- Cilj suradnje s kompanijom NoWa je pokazati ljudima koliko zapravo vrijednosti ima u mobitelima te da demonstriramo kako se lako može sudjelovati u procesu očuvanja prirode –  izjavio je Vianney Vaute, suosnivač reciklažne kompanije Back Market.

Nakit Eve Schreuder djeluje jednostavno, elegantno i praktično, radi se o malim detaljima za svaki dan. Tko bi rekao da se zapravo radi o otpadu iz mobitela. Zato je ovo odlična lekcija iz održivog dizajna.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare