To je to što me zanima!

Varivo s ječmom i gljivama za nepce koje je željno promjene

Svaka kuharica ima svoje recepte, ali oni s vremenom znaju dosaditi. Varivo s ječmom i gljivama je fantastični proljetni zalogaj koji će nahraniti tijelo i oduševiti svačije nepce
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 30 g sušenih vrganja
  • dl bijelog vina
  • žlica maslinova ulja
  • 2 ljutike
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • žličica timijana
  • prstohvat soli i papra
  • 6 dl pilećeg temeljca
  • 150 g ječma
  • žlica koncentrata od rajčice
  • 6 dl vode
  • 2 žličice soka od limuna

Priprema:

U tavi zagrijte vino. Kad zavrije, maknite s vatre i dodajte oprane sušene vrganje. Ostavite 15 minuta pa ih procijedite i narežite, ali sačuvajte tekućinu. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte narezane ljutike i češnjak.

Nakon pet minut dodajte narezane smeđe šampinjone, timijan, sol i papar. Kuhajte oko pet minuta pa dodajte tekućinu od vrganja. Kad zavrije, dodajte temeljac, ječam, koncentrat rajčice, vodu i vrganje.

Poklopite i kuhajte od 40 do 45 minuta. Maknite s vatre i izvadite oko šalicu juhe. Izmiksajte je štapnim mikserom dok ne postane glatka te vratite u lonac. Dodajte sok od limuna, sol i papar te poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • OrcaPerestrojka 19.05.2017.

    Supeeeeerrrrrr zgleda, ali idem ja ipak gulaš kuhat !

  • tallija 19.05.2017.

    Ne jedem ječam ali ovakva variva volim.

  • Filomena 19.05.2017.

    volim ječam, često mi je zamjena za rižu u punjenim paprikama , sarmama i musakama,....

Komentiraj...
Vidi sve komentare