To je to što me zanima!

Večera za Badnjak miriše na ribu i morske plodove

Na Badnju večer uživajte u blagovanju zdrave i sočne večere poput morske ili riječne ribe te morskih delicija poput brudeta, rižota i složenaca
Vidi originalni članak

Riba i morski plodovi nezaobilazan su dio božićnog blagovanja duž hrvatske obale. Za posnu badnju večeru tradicionalno se poslužuje baklar, koji se priprema “na bijelo”, kao namaz ili na lešo. Priprema li se kao namaz, u još topli, očišćeni bakalar umiješa se maslinovo ulje te se začini češnjakom, peršinom, solju i paprom. Također, poslužuje se bakalar s povrćem, na crveno ili složenac od bakalara. Dio blagdanske tradicije širom naše obale su i različite delicije od riba i školjaka poput brudeta i rižota. Specijalitet koji će oduševiti samo istinske ljubitelje morske hrane je crni rižoto od sipe. Kontinentalci za božićni ručak tradicionalno pripremaju riječnu ribu. I to najčešće štuku ili šarana dobro začinjene i pečene u pećnici. Želite li riječnu ribu pripremiti malo drugačije, okus štuke ili šarana možete obogatiti punjenjem od češnjaka i peršina, povrća ili gljiva. Bez obzira na to pripremate li morsku ili riječnu ribu, uz nju poslužite kuhani krumpir, a uz riblje brudete savršeno paše palenta.

VINSKI OCAT ČUVA RIBU
Ribu koju stavljate u brudet prije popecite na maslinovu ulju. Kako se riba ne bi raspadala, tijekom kuhanja dodajte malo vinskog octa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • hipron 23.12.2007.

    odeš lepo u dučan drpiš 4 suha bakalara ili koliko možeš ulovit i ...klis.Malo trčanja,al se isplati,ma kakvi šarani,bljak.Ostale sastojke ipak moraš kupit,pa onda uzmeš lepo oružje,najbolje uzi ili pištolj i odeš po novce,a onda u kupovinu,samo tako do bogatog stola za božić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare