Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Večera za Badnjak miriše na ribu i morske plodove

Večera za Badnjak miriše na ribu i morske plodove
1

Na Badnju večer uživajte u blagovanju zdrave i sočne večere poput morske ili riječne ribe te morskih delicija poput brudeta, rižota i složenaca

VIDEO

Riba i morski plodovi nezaobilazan su dio božićnog blagovanja duž hrvatske obale. Za posnu badnju večeru tradicionalno se poslužuje baklar, koji se priprema “na bijelo”, kao namaz ili na lešo. Priprema li se kao namaz, u još topli, očišćeni bakalar umiješa se maslinovo ulje te se začini češnjakom, peršinom, solju i paprom. Također, poslužuje se bakalar s povrćem, na crveno ili složenac od bakalara. Dio blagdanske tradicije širom naše obale su i različite delicije od riba i školjaka poput brudeta i rižota. Specijalitet koji će oduševiti samo istinske ljubitelje morske hrane je crni rižoto od sipe. Kontinentalci za božićni ručak tradicionalno pripremaju riječnu ribu. I to najčešće štuku ili šarana dobro začinjene i pečene u pećnici. Želite li riječnu ribu pripremiti malo drugačije, okus štuke ili šarana možete obogatiti punjenjem od češnjaka i peršina, povrća ili gljiva. Bez obzira na to pripremate li morsku ili riječnu ribu, uz nju poslužite kuhani krumpir, a uz riblje brudete savršeno paše palenta.

VINSKI OCAT ČUVA RIBU
Ribu koju stavljate u brudet prije popecite na maslinovu ulju. Kako se riba ne bi raspadala, tijekom kuhanja dodajte malo vinskog octa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj