To je to što me zanima!

Vegetarijanska hrana može utjecati na blokadu karcinoma

Proteini u voću i povrću, poput jabuka, naranči, kupina ili rajčica mogu spriječiti razvoj malignih stanica te zloćudne promjene u DNK i to za značajan postotak
Vidi originalni članak

Oni koji izbjegavaju meso i jedu pretežno biljnu hranu mogu smanjiti rizik od raka za 50 posto, ističu stručnjaci. Biljna hrana je bogata antioksidansima, a antioksidansi štite DNK od oštećenja koja mogu prouzročiti maligne transformacije.

Vegetarijanska prehrana blokira sposobnost razvijanja raka preko procesa angiogeneze, procesa koji omogućuje stvaranje novih krvnih žila. Istraživači su razvili lijekove koji mogu inhibirati angiogenezu, a najveći postotak u njihovu sastavu imaju kemijska sredstva biljaka kao što su jabuke, naranče, kupine, bundeve, rajčice. Biljke sadrže supresorske proteine koje sprečavaju rak tako što ne dopuštaju stanicama raka da narastu dovoljno da uzrokuju zlo.

Ranija istraživanja otkrila su da muškarci koji jedu kuhane rajčice dva do tri puta tjedno smanjuju rizik od raka prostate oko 50 posto. Slabe dijete mogu veliki krivac za rak i to skoro u 35 posto slučajeva. Rizik od raka znatno je veći kod pretilih osoba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare