To je to što me zanima!

Verrine: Desert u čašama nose kreme u svim duginim bojama

Slojevi sočnog voća, tučenog vrhnja, želea i kreme najbolje dolaze do izražaja posluže li se u čaši ili ljupkoj staklenki, a neparan broj slojeva jamči savršenstvo
Vidi originalni članak

Čokoladni mousse u čašicama

Sastojci: 60 g čokolade, 3 žlice maslaca, 3 jaja, 50 g šećera, 160 g ohlađenoga tučenog vrhnja, pola žličice ekstrakta vanilije

Priprema: Zavrijte malo vode u loncu. Na pari otopite čokoladu i maslac. Postupno umiješajte žumanjke. Istucite bjelanjke. Dodajte šećer. Ugrijte vrhnje. Dodajte još malo šećera i vaniliju pa izmiksajte mikserom. Pomiješajte smjesu s bjelanjcima u čokoladnu smjesu. Dodajte i vrhnje. Raspodijelite smjesu u čašice i ohladite.

Verrine s pekmezom od malina

Sastojci: 250 g kremastog sira, 55 g šećera, 2 žlice vrhnja + još 100 ml, žlica ekstrakta vanilije, žlica pekmeza od maline ili drugog

Priprema: U blenderu pomiješajte sir, šećer, dvije žlice vrhnja i ekstrakt vanilije. Istucite ostatak vrhnja pa pomiješajte sa smjesom od sira. Odvojite trećinu smjese i dodajte žlicu pekmeza. U čašicu prvo stavite sloj bez pekmeza pa preko onaj s pekmezom i ohladite.

Verrine od šumskog voća

Sastojci: po 300 g malina, borovnica i kupina, 200 g jagoda, 50 g šećera, 2,5 žlice želatine + još žličica, 50 ml + još 2 žlice likera od maline, 200 ml slatkog vrhnja

Priprema: Izmiksajte voće u mikseru pa smjesu ravnomjerno rasporedite u dvije posude. U jednu polovicu smjese dodajte četvrtinu šećera. U 50 ml likera stavite dvije i pol žličice želatine, pa stavite iznad lonca u kojem vrije voda. Dodajte liker i želatinu u smjesu s voćem. Istucite vrhnje. Trećinu vrhnja dodajte u voće, lagano promiješajte pa dodajte ostatak vrhnja. Rasporedite smjesu u šest čašica pa stavite u hladnjak na sat vremena. U drugu polovicu smjese od voća dodajte ostatak šećer i 2 žlice likera. Ostatak želatine pomiješajte s 50 ml vode. Želatinu i vodu stavite u posudu iznad lonca u kojem vrije voda. Dodajte želatinu u smjesu s voćem pa rasporedite u čašice i još ohladite.

Verrine sa želeom od manga

Sastojci: 400 ml mlijeka, 10 žlica šećera, 6 žumanjaka, 4 žlice škroba, 2 žličice ekstrakta vanilije, 240 ml kokosova mlijeka, 240 ml istučenog vrhnja, 150 g izmiksanog manga, 20 g šećera, 60 g želatine u prahu

Priprema: Za kremu od kokosa ugrijte pola količine mlijeka i 4 žlice šećera u dok ne zavrije. Pomiješajte ostatak šećera sa žumanjcima. Ostatak mlijeka pomiješajte sa škrobom i dodajte smjesi s jajima. Kad mlijeko zavrije, dodajte ga smjesi s jajima i ostatkom mlijeka pa promiješajte. Prelijte smjesu u lonac i stavite na umjerenu vatru pa miješajte dok se ne zgusne. Dodajte vaniliju, kokosovo mlijeko i istučeno vrhnje. Smjesu dobro promiješajte pa ulijte u čašice. Izmiksani mango pomiješajte sa šećerom. Otopite želatinu u vodi na umjerenoj temperaturi. Pomiješajte želatinu s mangom i prelijte preko kreme od kokosa. Ohladite.  

Recepti su preuzeti iz subotnjeg priloga 24sata "Skuhatćute". Prilog "Skuhatćute" potražite na kioscima svake subote, a novine + prilog koštaju 4,99 kn.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • CatIllusion 01.07.2012.

    Svaki od ovih deserta izaziva orgazam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare