To je to što me zanima!

Vičete na trudnicu? Zbog toga bi beba mogla imati slabiji sluh

Japanski znanstvenici tvrde kako djeca trudnica koje su trpjele verbalno nasilje i galamu mogu kasnije imati niz poteškoća sa sluhom. Majke su pak pod rizikom da će razviti poslijeporođajnu depresiju
Vidi originalni članak

Japanski znanstvenici iz Medicinske škole Kochi proveli su istraživanje i tvrde kako očevi koji viču na trudne supruge mogu očekivati kako će im djeca u budućnosti imati teškoća sa sluhom.

Tvrde kako je u takvim slučajevima rizik za oštećenja sluha veći za 50 posto. Prema jednoj od njihovih teorija bebe u maternici reagiraju na glasne zvukove. Ukoliko taj zvuk ne dolazi od njihove majke, osjećaju nelagodu.  

Lifestyle Mobitele treba koristiti što manje jer oštećuju sluh

Uslijed te nelagode dolazi do problema u razvoju slušnog sustava. Specijalisti također dodaju kako verbalno nasilje u trudnoći može prouzročiti razvoj poslijeporođajne depresije te može utjecati na majčino nasilje prema djetetu.

Također, djeca starija od godinu dana koja su izložena verbalnom nasilju također su u vrlo visokom riziku od razvoja slušnih teškoća. Kroz dodatnu studiju nazvanu Japan Environment and Childred Study znatstvenici su pokušali ustanoviti koji okolišni čimbenici utječu na trudnoću i zdravlje djeteta nakon poroda. Zaključili su kako bi se verbalno nasilje u trudnoći trebalo izbjegavati jer može utjecati na razvoj bebina sluha. 

ŠOKANTNA ISPOVIJEST: 'Zlostavljao me i seksualno iskorištavao dvije godine, a ja nisam mogla otići'

Idi na 24sata

Komentari 1

  • psicocat 07.03.2019.

    a što ako trudnica toliko viče da lusteri zvone

Komentiraj...
Vidi sve komentare