To je to što me zanima!

Vidljivost strija smanjit će ulja i kreme s vitaminima E i retin-A

Hrana koja obiluje cinkom, silicijem i vitaminima A i E sprječava nastanak strija, a masaža s hranjivim uljima i mlijekom za tijelo smanjit će njihovu neželjenu vidljivost
Vidi originalni članak

Strije koje su nastale ili rastezanjem kože bilo zbog naglog debljanja, mršavljenja ili trudnoće, ne mogu se niti estetskim zahvatima u popunosti rješiti. No može se spriječiti njihovo daljnje nastajanje, kao i ublažiti već postojeće.

U ranoj fazi nastanka strije se mogu umanjiti hidratantnim kremama i uljima za tijelo. Ulje s vitaminom E pomoći će svojim blagotvornim efektom smanjiti vidljivost strija. Ulja s vitaminom retin-A također će pomoći koži u stvaranju novih stanica, a izgled strija popravit će i ružino ulje ili mlijeko za tijelo koje sadrži voćne kiseline, jer stimuliraju regeneraciju kože.

Osnove svakodnevne njege 

Masiranje kože snažnim kružnim pokretima, uz pomoć masažne četke ili rukavice, potaknut će cirkulaciju u koži i njeno obnavljanje. 

Hrana koje je bogata vitaminima E i C, kao i cinkom i silicijem, poput suncokretovih sjemenki, mahunarki, brokula, cvjetače, kelja i gljiva spriječit će njihov nastanak. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • beautiful080 15.04.2011.

    koje gluposti.strije su pukotine kože,i nema te kreme ni ulja koje to može popraviti

Komentiraj...
Vidi sve komentare