To je to što me zanima!

Vikend počinje finim doručkom s tofuom i Šarenim vrtlogom

Ljeto s Podravkom: Izvrstan početak dan osigurat će Vegetarijanski doručak s tofuom, dok će vas popodne rashladiti ukusna tjestenina sa špinatom i pinjolima
Vidi originalni članak

Vegetarijanski doručak s tofuom

Jednostavno/20 minuta/za 4 osobe

Sastojci: 100 g naribane mrkve, 300 g rajčice narezane na kockice, 50 ga narezanog mladog luka, 200 g dimljenog tofua narezanog na kockice, 1 žlica Kukuruza šećerca Podravka, 4 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 3 žlice limunova soka, 1 žličica Vegeta bilje Mediterana mix, 120 g rikule

Priprema: 

Maslinovom ulju dodajte Vegetu bilje Mediterana mix, sok od limuna, sol, papar, dobro promiješajte i ostavite da odstoji desetak minuta. U zdjelu stavite mrkvu, rajčicu, mladi luk, tofu i kukuruz šećerac, prelijte pripremljenim preljevom i lagano promiješajte. Rikulu operite i rasporedite na četiri tanjura, a preko nje rasporedite začinjenu salatu. Poslužite odmah. 

Savjet: Ukoliko nemate tofu, možete staviti skutu ili neki drugi mladi sir po želji.

Šareni vrtlog

Kombinacija za savršenu mješavinu uz vječno zavodljivu tjesteninu siguran je preduvjet za ručak koji će se svidjeti vašim najmilijima, uživajte u ljetu i tjestenini uz špinat i pinjole. 

Srednje zahtjevno/40 minuta/za 4 osobe

Sastojci: 30 g Krušnih mrvica Podravka, 40 g pinjola, 225 ml vode, 2 češnja češnjaka, 200 g mladog špinata, 1/2 žličice crvene paprike, 50 ml SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2 EVA Tuna komadi u biljnom ulju, 300 g Tjestenine (Fusilli) Podravka, 1 limun, 1 žlica Vegete

Priprema: 

Špinat očistite, operite i narežite na veće komade. U zdjelici pomiješajte krušne mrvice, pinjole i 25 ml vode. U veću tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite pripremljene mrvice s pinjolima i na srednjoj vatri lagano pržite dok mrvice ne počnu dobivati blago smeđu boju. Dodajte protisnuti češnjak, kratko promiješajte i dolijte preostalih 200 ml vode. Kada je voda zakuhala, dodajte crvenu papriku, jednu žlicu Vegete i promiješajte. Dodajte špinat, poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. 

Tunu ocijedite, dodajte umaku i promiješajte. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu još toplu dodajte u umak, lagano, ali dobro promiješajte i uklonite s vatre. Pomoću guljača skinite limunu koricu, narežite je na tanke štapiće, pospite po tjestenini i poslužite.

Savjet: Umjesto špinata možete upotrijebiti i mladu blitvu. 

Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl.inž.preh.teh. Nutricionist

Danas doručkujte kao pravi vegetarijanac: puno povrća, tofu sir i maslinovo ulje. Tofu (sir od soje) je namirnica vrlo bogata bjelančevinama, stoga ćemo njegovim uključivanjem u prehranu dobiti odličnu "zamjenu" za meso, kravlji sir ili jaja. Dobar je izvor željeza, kalcija i magnezija, lako probavljiv, niskokaloričan pa predstavlja nutritivno vrijednu namirnicu. Ukupna količina masti mu je niska u usporedbi s ostalim usporedivim izvorima bjelančevina, a  i one su po svom sastavu poželjne - pretežno polinezasićene i ne sadrže kolesterol. 

Za ručak preporučamo laganu tjesteninu, uživajte u ljetu i tjestenini uz špinat i pinjole. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pumpi 27.07.2013.

    svaka čast Podravci, ali moje ne izgleda tako kako ste napisali.. :))) jedino ako i ja ne složim samo za slikanje

  • jakonj 27.07.2013.

    Strašno pa vrabac se od tih vaših gluposti ne najede,de neke janjetine.pečenke,sarme..:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare