To je to što me zanima!

Vinari iz Dalmacije predstavili svoja najbolja vina u Zagrebu

Predstavljanjem samo posebnih vina, takozvanih perjanica podruma, vinari su željeli skrenuti pozornost javnosti na iznimnu kvalitetu koja je evidentna posljednjih godina u Dalmaciji
Vidi originalni članak

Vinari Dalmacije su na manifestaciji Dalmatinske vinske ikone u Zagrebu u hotelu Esplanade predstavili najbolja vina iz svoje proizvodnje. Naime, radi se o jednodnevnom promenadnom kušanju na koje su zbog limitiranog trajanja vinari iz svih dijelova Dalmacije donijeli samo po dvije ili maksimalno tri etikete, one s kojima se najviše ponose.

POGLEDAJTE VIDEO: Vino na krunidbi kralja Charlesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predstavljanjem samo posebnih vina, takozvanih perjanica podruma, vinari su željeli skrenuti pozornost javnosti na iznimnu kvalitetu koja je evidentna posljednjih godina u Dalmaciji, a zatim na sortnu i stilsku raznolikost te autentičnost vina.

 

- Želimo našim suradnicima i kupcima omogućiti da na jednom mjestu nađu svoje favorite i izaberu vina u kojima će uživati i/ili ponuditi u svojim restoranima, vinotekama ili distribuciji. Dalmacija je bogata sortama, specifičnim teroirima i stilovima vina u što su se naši partneri mogli uvjeriti na ovom jednodnevnom kušanju - rekao je predsjednik udruge Leo Gracin.

VINA ZA POSEBNE TRENUTKE U Iloku se otvorila butikna vinarija KAST: 'Želimo sačuvati sve arome tipične za naš kraj'

Najbolja vina Dalmacije

Vinari koji su predstavili svoje perjanice i su nazočili ovoj manifestaciji su: Baraka, Bora, Boškinac, Carić, Grabovac, Gracin, Grgić, Hvar hills, Katić, Kraljevski vinogradi, Opus vina, Prgin, Prović, Rizman, Saints hills, Skaramuča, Stina, Škaulj, Ško vina, Testament, Tomić, Ventus i Zlatan otok.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare