To je to što me zanima!

Više od 90 posto žena srednje dobi u depresiji zbog izgleda

Budući da živimo u dobu u kojemu je ljepota definirana mladošću žene postaju opsjednute svojim izgledom i nametnutim standardima i većinu frustrira ono što vide
Vidi originalni članak

Srednjovječne žene ne vole ono što vide u ogledalu čak četverostruko više od tinejdžerki, pokazalo je britansko istraživanje na 1200 žena, piše Daily Mail. Više od 90 posto žena u svojim 40-ima i 50-ima su tolilo deprimirane svojim izgledom da pate od tzv. 'sindroma ogledala'. Promjene uzrokovane godinama, u kombinaciji s mladima opsjednutima modnom industrijom, dovele su do dramatičnog pada u povjerenju starijih žena u svoje tijelo, što rezultira sindromom.

Samo devet posto žena iznad 50 godina bilo je ponosna na ono što vidi u zrcalu, dok je sa svojim izgledom zadovoljno samo 42 posto djevojaka u dobi od 16 do 19 godina.

- Žene žele dostići mentalnu i emocionalnu učinkovitost što su starije jer postaju samopouzdanije u svom poslu, ali i u odnosima u obitelji. Nažalost, isto se ne može reći za ono što osjećaju prema svom tijelu. Živimo u dobu u kojem je ženska ljepota definirana mladošću i to je postala prava opsesija u društvu. Zbog toga se srednjovječne žene osjećaju nevidljivo - kaže psihologinja Susan Quilliam.

Slika o sebi kod žena starijih od 40. godina je toliko niska da bi gotovo sve voljele nešto promijeniti na svojoj trenutnoj figuri. Za užim strukom i ravnim trbuhom čezne 41 posto žena, drugačije ruke želi njih 11 posto, a deset posto ih želi noge bez celulita. Gotovo dvije trećine srednjovječnih žena žali se na nedostatak prikladne odjeće na raspologanju, a 87 posto njih želi veći izbor modnih časopisa prilagođenih upravo njima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gostd2 14.04.2011.

    imperativ je da žena bude fit ali muški trbusi, neobrijane brade a o vonju i nepodrezanim noktima da i ne govorim je ok???

  • PetraPan 13.04.2011.

    Žene su zaista stravično zapuštene i to je koma šta su od sebe napravile, ali sve bi one rado cmizdrile i kukale nad svojom tužnom sudbinom, a nijedna ne bi dignula dupe, primila se vježbanja i istesala svoje tijelo Baaš zanimljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare