To je to što me zanima!

Više od jedne žene? To je jako opasno za muškarčevo srce

Možda zvuči kao ostvarenje snova, no muškarci koji imaju više od jedne žene imaju i pet puta veći rizik od nastanka srčanih bolesti, kao i opasnog infarkta
Vidi originalni članak

Stabilna ljubavna veza i dugogodišnja bračna partnerica čini dobro muškarcima - prema studijama muškarci koji su u braku u prosjeku žive dulje od samaca. No, čini se kako je ipak nužno ograničiti se na jednu ženu, jer sve više od toga podiže rizik od srčanog udara za pet puta, pokazala je studija na poligamistima istraživačkog Centra King Faisal bolnice u Saudijskoj Arabiji.

Prema njoj, dobrobiti braka za muškarce su manje razine stresa, zdravija prehrana te više fizičke aktivnosti, no ako on ima više žena tada razine stresa i brige oko financija postaju znatno veće nego one prosječnog samca, prenosi Daily Mail.

Poligamija se većinom prakticira na sjeveru i zapadu Afrike, Bliskom istoku, centralnoj te jugoistočnoj Aziji, a u takvim aranžmanima muškarac obično ima i do četiri žene. 

Istraživači su analizirali pacijente u pet bolnica diljem Saudijske Arabije. Muškarci s više od jedne žene obično su nešto starije životne dobi, boljeg financijskog statusa, ali i bolesniji - s višim krvnim tlakom, razinama šećera u krvi te srčanim bolestima, rezultati su studije o utjecaju broja žena na dugovječnost muškaraca predstavljeni na kongresu Azijsko-pacifičkog udruženja kardiologa.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • LANA555 07.05.2015.

    Ma fakat srackate.Muski sto vise to bolje .Srce bolje radi

  • hende007 30.04.2015.

    Je, opasno je i za srce, a ako te jedna ulovi sa drugom......još opasnije.

  • ojdimidojdimi 30.04.2015.

    opet se isplati, bolje s 4 živiti 40 godina nego sa jednom 80 :)))........................

Komentiraj...
Vidi sve komentare