To je to što me zanima!

Visoke potpetice i teške torbice štete zdravlju

Visoke potpetice nepotrebno opterećuju jastučiće stopala, a taj pritisak može izazvati ozljede stopala i zglobova, ističe dr. Shazia Khan
Vidi originalni članak

Visoke potpetice nepotrebno opterećuju jastučiće stopala, a taj pritisak može izazvati ozljede stopala i zglobova, ističe dr. Shazia Khan, koja je sastavila popis najštetnijih modnih trendova. Visoke potpetice također izazivaju kurje oči, a novo američko istraživanje pokazalo je da njihovo nošenje može imati i dugotrajne posljedice. Žene koje su u mladosti nosile neudobne cipele, u starijoj dobi dvostruko češće pate od kroničnih bolova u području stopala. Stoga cipele ne treba birati prema izgledu nego prema tome koliko su udobne za nošenje. Ne možete li se odreći visokih potpetica, barem ih pokušajte nositi što rjeđe i što kraće. Također je dobro povremeno mijenjati visinu potpetica kako se ahilova tetiva ne bi skratila. Poželjno je birati šire, stabilnije pete i cipele koje ostavljaju dovoljno mjesta za prste. Podjednako štetne su i teške torbice jer snažno opterećuju ramena i vrat. Ne možete li se rastati sa svojom prevelikom torbom, redovito vježbajte mišiće ramena i vrata kako biste lakše podnijeli tu težinu, a torbicu svaki put nosite na drugom ramenu.

Napunjena torbica ne bi smjela biti teža od 5 kilograma, pa birajte one od laganih materijala. Teže stvari bolje je nositi u ruksaku koji ravnomjerno raspoređuje težinu na oba ramena.

OPASNI NAKIT Preosjetljivost na nikal u nakitu može izazvati crvenilo i svrbež kože, koje dermatolozi nazivaju kontaktni dermatitis. Osjetljivi na nikal trebali bi birati nakit od nerđajućeg čelika, zlata ili platine ili prelakirati nakit da ne bude u kontaktu s kožom.

Umjetni nokti od akrila mogu izazvati odvajanje prirodnog nokta od prsta. Osim toga, oni omogućuju bakterijama i gljivicama da uđu u područje nokta, što vodi do infekcije, pa ih treba izbjegavati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare