To je to što me zanima!

Vjerujete li u tumačenje snova? Što vam govore?

Je li san priča o prošlosti ili naznaka budućnosti? Otkrivaju li se u njima traume ili želje? Ili i jedno i drugo? Je li vam san naznačio neki događaj?
Vidi originalni članak

Sigmund Freud je smatrao da se u snovima otkrivaju podsvijesni sadržaji, ali skriveni iza jezika šifri. Drugim riječima, tvrdio je da snovi u pravilu imaju smisao, samo je taj smisao  - takozvani latentni sadržaj sna - sakriven zbog raznih kontrolnih mehanizama pa za prodiranje u njih treba koristiti posebne metode (psiho)analize. Vračare po raskrižjima smatraju otprilike to isto, samo je jezik kojim se služe drugačiji. Malo tko uistinu vjeruje da su snovi samo nakupine sjećanja, lišene bilo kakvog smisla. Što vi mislite o tome? Je li san priča o prošlosti ili naznaka budućnosti? Otkrivaju li se u njima traume ili želje? Ili i jedno i drugo?  Je li vam san ikada naznačio neki budući događaj?

Idi na 24sata

Komentari 18

  • vigica 26.01.2010.

    Sanjam puno.Ponekad su to prave noćne more za koje znam s čim su povezane.Sanjam i puno stvari,intinuitivnih i doista se tako i desi.No,ne opterečujem se time,osim nakon noćnih mora,kad mi ostane gorak okus u ustima i \"glavi\".

  • marcelina 22.01.2010.

    mislim da može imat značenje a i nemora.evo prije 14god moj je djed iznenada umrpo od moždanog.ja sam desetak dana prije sanjala sprovod,doduše ne njegov ali sve onako nejasno ljudi u crnini....ufff evo sada sam se naježila :((((

  • olnada 22.01.2010.

    snovi kazu puno,ali ih ne mozemo uvijek protumaciti

Komentiraj...
Vidi sve komentare