To je to što me zanima!

Vježbanje na otvorenom je dva puta zdravije nego u teretani

Zelenilo parkova i šuma smiruje, pa se mozak lakše nosi s štetnim posljedicama stresa. Vježbanje na otvorenom posebno koristi ljudima koji pate od depresije
Vidi originalni članak

Bicikliranje ili joggiranje po parku pozitivno djeluje na ljude koji pate od depresije, ali i na one koji se bore sa svakodnevnom nervozom, utvrdila je studija škotskog Sveučilišta Glasgow provedena na 2000 ljudi. 

Također, vježbanje na otvorenom duplo je bolje za mentalno zdravlje nego treniranje u teretani zato jer zelenilo pozitivno utječe na mozak i smanjuje razinu stresa. Osobito pomaže ljudima koji imaju problema sa spavanjem, stresom, ali i onim koji pate od depresije. Ljudi na otvorenom najviše vježbaju na ulicama svog kvarta i u privatnosti svog dvorišta, prenosi The Telegraph

-Mozak voli biti u prirodnom okruženju kao što su šume i parkovi, a na to reagira tako da ublažava stres. Vježbanjem jednom na tjedan, bilo da je to trening u parku ili joggiranje po šumi, ima blagotvorno djelovanje na zdravlje. Zelenilo koje okružuje smiruje - tvrdi voditelj istraživanja profesor Richard Mitchell. 


Idi na 24sata

Komentari 5

  • Joker123 03.07.2017.

    Najbolje je u teretani

  • black_cat 26.06.2012.

    rađe trčati u prirodi nego u smrdljivoj teretani

  • alladin_1 23.06.2012.

    pa naravno da je bolje, nije to nikakav topla voda. btw. protiv depresije je dobro bilo kakvo vježbanje samo da jest, mislim vježbanje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare