To je to što me zanima!

Vlada traži od Kineza da budu 'muževniji' - misle da su 'slabi'

Kineska vlada već neko vrijeme upozorava da je zabrinuta zbog toga što najpopularniji muški uzori u zemlji više nisu jake, atletske ličnosti poput 'heroja vojske'. Kroz obrazovanje želi stvoriti 'muževnije' muškarce
Vidi originalni članak

Obavijest kineskog ministarstva obrazovanje u kojem se tvrdi da su mladi Kinezi postali previše 'ženstveni' izazvala je pomutnju. Ovu poruku su mnogi kritizirali kao seksističku - no neki su rekli da su djelomično krivi i kineski poznati muškarci.

Kineska vlada već neko vrijeme upozorava da je zabrinuta zbog toga što najpopularniji muški uzori u zemlji više nisu jake, atletske ličnosti poput 'heroja vojske'. 

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za sreću):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čak i predsjednik Xi Jinping, poznati nogometni entuzijast, već dugo pokušava 'odgojiti' bolje sportske zvijezde. Tako je prošlog tjedna Ministarstvo obrazovanja izdalo obavijest s naslovom koje nije ostavio sumnju u konačni cilj.

U prijedlogu  za sprječavanje feminizacije muških adolescenata pozvane su škole da u potpunosti reformiraju svoju nastavu tjelesnog odgoja i potaknu zapošljavanje nastavnika.

SNAŠLA SE Ne razlikujem lijevo i desno pa sam problem riješila tetovažom

U tekstu se savjetuje zapošljavanje umirovljenih sportaša i ljudi koji su se bavili sportom i 'snažno razvijanje' određenih sportova poput nogometa s ciljem 'njegovanja muškosti'.

No bilo je nekih ranijih znakova koji su ukazivali da takav potez slijedi. Tako je delegat najvišeg savjetodavnog tijela u Kini, Si Zefu, rekao da su mnogi mladi muškarci iz Kine postali 'slabi i plašljivi'.

 - Među mladim kineskim muškarcima postoji trend prema feminizaciji koja bi 'neizbježno ugrozila opstanak i razvoj kineske nacije', ako se njome 'učinkovito ne upravlja' - zaključio je i dodao da je za to djelomično kriv kućni odgoj jer su većinu kineskih dječaka odgajale njihove majke ili bake.

8 NAJČEŠĆIH POZA Pogledajte u kojoj pozi spavate i otkrit ćete kakva vam je veza

Također je primijetio da sve veća popularnost određenih slavnih muškaraca znači da mnoga djeca 'više ne žele biti vojni heroji'. Predložio je da škole trebaju imati veću ulogu u osiguravanju uravnoteženog obrazovanja mladim Kinezima.

Većina reakcija na ovo priopćenje u Kini je bila negativna. Stotine tisuća Kineza izrazilo je svoj bijes na društvenim mrežama, a mnogi su ovu vladinu poruku označili kao seksističku, piše BBC.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Za_zivot_bez_brnjice 05.02.2021.

    Imaju i pravo, ova danasnja mladez je za nista, na muske ne bi ni bicikl naslonio, ili su debeli ili su strkljavi nikakvi grbavi, oslobodeni su tjelesnog, prosjecna zena od 35-40god bi ih sve redom spljuskala s jednom rukom u djepu kakvi su jazavci

  • sokolar 05.02.2021.

    Po čemu je sejksistički da je muškarac muževan a žena ženstvena? Što, treba biti obrnuto?

  • zamzung 05.02.2021.

    Bilo bi puno više nasilja jer takvi ne trpe gluposti

Komentiraj...
Vidi sve komentare