To je to što me zanima!

Voće i povrće bez umjetnih gnojiva imaju više nutrijenata

Organska hrana sadrži 12 posto više sekundarnih metabolita nego konvencionalna. Pristunost vitamina C je također šest posto veća u prosjeku kod organske hrane
Vidi originalni članak

Organska hrana pomaže ljudima da žive duže, te da budu zdraviji i vitkiji, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Newcastle. Voće i povrće bez umjetnih gnojiva ima znatno više ključnih nutrijenata, uključujući i vitamin C, piše Daily Mail. Kao rezultat takve prehrane, životni vijek muškaraca i žena može se produžiti i do nekoliko mjeseci, pa čak i do pet godina.

Ovaj način prehrane poboljšati će i zdravlje ljudi, jer spojevi iz te hrane potiču tijelo da brže sagorijeva masti. Organska hrana sadrži i sekundarne metabolite koji štite imunološki sustav i tijelo od štetnih slobodnih radikala. Sekunadarni metaboliti uključuju fenole, tanine, karotenoide i resveratole.

- Organska hrana sadrži 12 posto više sekundarnih metabolita nego konvencionalna. Pristunost vitamina C je također šest posto veća u prosjeku kod organske hrane- rekla je voditeljica istraživanja Kirsten Brandt.

Uzgajivači kažu da nema ničeg ljepšeg od uzgajanja organskog povrća i jedenja plodova izraslih u vlastitom vrtu, a Zdrava Krava vam donosi savjete i trikove kako napraviti svoju organsku oazu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PetraPan 22.05.2011.

    za mene samo prirodno - jer sam ja to - zaslužila !!! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare