To je to što me zanima!

Voćne salate - rapsodija ljetnih okusa i šarenih boja

Želite li salatu poslužiti na maštovit i originalan način, servirajte je u izdubljenoj dinji ili lubenici. Okus "dotjerajte" svježom mentom ili bosiljkom
Vidi originalni članak

Orašasti plodovi poput badema, oraha i lješnjaka, karamelizirani u smeđem šećeru, pretvorit će jedonostavnu voćnu salatu u egzotičnu ljetnu slasticu. No odlučite li se za 'light’ inačicu ovog recepta, orašaste plodove naribajte i pospite preko salate. Osim što ćete smanjiti broj kalorija, istaknut ćete i prirodnu slatkoću voća. Voće za salatu mora biti zrelo, no ne premekano, kako se ne bi raspalo tijekom miješanja s ostalim sastojcima. Egzotično voće poput kivija, ananasa i banana, ali i “obično” poput jabuka, na sobnoj će temperaturi brzo potamnjeti, stoga ga dodajte salati prije posluživanja. Nakapate li ga limunovim sokom i ohladite, također ćete spriječiti tamnjenje.
Citrusi poput naranče i grejpa, osim intenzivne boje, dat će voćnoj salati i dodatnu svježinu, osobito ako ih kombinirate sa sladoledom. Želite li salatu poslužiti na maštovit i originalan način, servirajte je u izdubljenoj dinji ili lubenici. Jezgru oblikujte žlicom za sladoled te pomiješajte s ostalim voćem pa prelijte sokom iz kompota ananasa ili breskve
>>>Kombinirate li svježe voće s onim iz kompota, voćnu salatu ne morate dodatno zaslađivati jer sok iz kompota već sadrži šećer
>>>Svježe začinsko bilje poput bosiljka i metvice voćnoj će salati dati dozu egzotike, ali je i osvježiti. Također može poslužiti i kao ukrasni detalj
>>>Uz dodatak sireva poput svježeg kravljeg ili mozzarelle, voćna salata može zamijeniti obrok te poslužiti kao predjelo i večernji 'snack’

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare