To je to što me zanima!

Voda od ružmarina dobra je za rast, sjaj i obnavljanje kose

Ružmarin je prepun antioksidansa koji pomažu u neutraliziranju oštećenja od slobodnih radikala na vlasištu i kosi. Zato je ispiranje vodom od ružmarina korisno za ljude koji se bore s ispadanjem kose
Vidi originalni članak

Bez obzira koje prirodno sredstvo za ispiranje kose odabrali (jabučni ocat, rižina voda ili zeleni čaj), ovaj tretman će vašu kosu obložiti hranjivim sastojcima i oživjeti pramenove kose, što je pogotovo korisno kada nam ljetna vrućina oštećuje vrhove.

POGLEDAJTE VIDEO: Frizer ljudima radi šarenu kosu u dobrotvorne svrhe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Voda od ružmarina izvrsna je za ispiranje kose jer je bogata antioksidansima. Naime, u nedavnom TikTok  videu, korisnica Katya Niomi objasnila je kako ona radi vodu za ispiranje s ružmarinom kako bi potaknula rast kose.

ISKORISTITE IH DO KRAJA Genijalne ideje što sve napraviti sa starim, rasparenim čarapama

Koristi ružmarina za kosu

Ova biljka ne samo da ima dugu povijest upotrebe u biljnoj medicini (bila je vrlo cijenjena u Egiptu, Grčkoj i Rimu zbog svojih blagodati ljepote), već i današnja istraživanja također potvrđuju njenu djelotvornost. Nasumično usporedno ispitivanje iz 2015. pokazalo je da je esencijalno ulje ružmarina jednako učinkovito kao i minoksidil koji je odličan za poništavanje gubitka kose uzrokovanog androgenima (što je poznato kao ćelavost muškog ili ženskog uzorka). Naravno, sudionici su razrijedili esencijalno ulje u vodi jer se nikada snažna eterična ulja ne smiju nanositi izravno na vlasište.

- Ipak, to ne znači da ružmarin djeluje svima - tvrdi dermatologinja Cybele Fishman i dodaje kako je ružmarin impresivan antimikotik. Osim toga, ružmarin je prepun polifenola kao što su karnozol, karnozne i ružmarinske kiseline. Pošto ovi antioksidansi mogu pomoći u neutraliziranju oštećenja od slobodnih radikala na vlasištu i kosi, ispiranje s ružmarinovom vodom može pomoći u jačanju vlasi i održavanju kose bujnom.

TOKSIČNI IDEALI LJEPOTE Kako se osjećati bolje u svojoj koži bez kozmetičkih proizvoda

Napravite sami vodu od ružmarina

Sve što vam treba je nekoliko grančica ružmarina, voda i staklenka s poklopcem. Zatim slijedite sljedeće korake:

  • U veliki lonac ulijte 5 šalica vode. Stavite 5 grančica ružmarina (1 grančica za svaku šalicu vode) i uključite vatru na srednje jaku temperaturu. Pustite da voda zavri.
  • Nakon što zakuhate vodu, ostavite otopinu da ključa 15 minuta.
  • Nakon 15 minuta isključite vatru i ostavite da odstoji još 25 minuta. 'Nakon 25 minuta ćete vidjeti da voda ima ružičastu, crvenkastu nijansu', napominje Niomi.
  • Procijedite otopinu i ulijte tekućinu u staklenku. Čuvajte ju na sobnoj temperaturi, dalje od sunčeve svjetlosti i koristite ju oko 3 mjeseca za najbolje rezultate.
@katyaniomi

how to make rosemary water for hair growth ##rosemarywater ##rosemaryoil ##hairgrowth ##longhair ##diyhair ##healthyhair

♬ t r a n s p a r e n t s o u l - WILLOW

Kad ste spremni za ispiranje, uzmite otprilike 1/4 šalice tekućine i stavite u posudu ili u bočicu za veću spretnost.

- Za razliku od rižine vode, ovu vodu ćete koristiti kao posljednje ispiranje nakon ispiranja vodom - kaže Niomi (obično se rižina voda koristi nakon šamponiranja i prije regeneratora, dok tretman ispiranjem vodom od ružmarina više sliči na ispiranje čajem, jer se antioksidansi trebaju zadržati na kosi).

Otopinu obilno prelijte po vlasištu i kosi, umasirajte je u tjeme i pustite da stoji do 20 minuta. Isperite i stilizirajte kosu kao i obično, piše Mbg.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare