To je to što me zanima!

Vodič za borbu s vlastitom kosom i njenom osobnosti

Preparati s proteinom svile jačaju valovitu, a hidratantni šamponi tanku kosu. Kovrčave vlasi trebaju puno regeneratora, dok ga tanke ne vole
Vidi originalni članak

Tanka kosa, bilo kovrčava ili ravna, gubi sjaj i elastičnost brže nego ostale vrste kose pa joj je potrebno posvetiti više pozornosti, posebno ljeti. U suhim uvjetima sklonija je isušivanju i elektriziranju pa ju je potrebno svaki put nakon kupanja u bazenu ili moru nahraniti hidratantnim šamponom. Potom nanesite regenerator za volumen od sredine glave do vrhova kako biste obnovili vlasi i osigurali kosi sjaj.
Isperite i nježno posušite ručnikom. Preporučuje se nanijeti nemasnu pjenu za kosu od korijena do vrhova kako biste dodatno povećali volumen. Tanka kosa može izgledati vrlo suho i umorno ako je prečesto tretirate raznim preparatima, posebice bojama. Imate li takvu kosu, preporučuje se bojiti je u nijansu, dvije svjetliju ili tamniju od prirodne boje kako bi zadržala zdrav i sjajan izgled. Izbjegavajte i prečesto pranje te ljepljive lakove za kosu jer je jako isušuju.

ZA TANKU KOSU NAJBOLJE BOB FRIZURE
Tanka i ravna kosa, pogotova ako je gusta i duga, postaje teška i teško je postići dobar volumen. Idealno rješenje su kratke bob frizure u slojevima koje će kamuflirati njezinu tanku strukturu i učiniti je bujnijom. Pomoći će i preparati za volumen, uključujući i šampon, regenerator, pjenu te sprej za vrhove. Sprej je dobro nakon pranja nanijeti na korijen u maloj količini, spustiti glavu te opet nanijeti samo na vrhove. To će spriječiti “pad” i beživotnost.

NE! Izbjegavajte pretjeranu uporabu maski za kosu i regeneratora jer će se početi brzo mastiti.

SAVJET: Tijekom noći svežite kosu visoko u labavu punđu. Ujutro ćete imati romantične uvojke, što će kosi dati nužan volumen.

KOVRČAVE VLASI NE VOLE SULFATE
Sve što oštroj i kovrčavoj kosi treba je dobro oblikovana frizura koju je moguće lako održavati. No borbu protiv nje možete olakšati i pomoću nježnih šampona i regeneratora bez sulfata, koji “izvlače” iz kose njezina prirodna hidratantna ulja. Za razliku od tanke kose, ta podnosi puno regeneratora, koji treba držati nekoliko minuta na kosi. Pomoći će i veliki češalj sa širokim zupcima kojim se može raščešljati nakon nanošenja regeneratora.

NE! Nikako ne rabite sprejeve za kosu na bazi alkohola ili pegle za kosu jer je isušuju i elektriziraju.

SAVJET: Za zdravlje jake i kovrčave kose potražite proizvode s aloe verom (za zdrav rast) i pantenolom (za bolju elastičnost).

PRAVILNO SUŠENJE VALOVITE KOSE
Svilenkastu i valovitu kosu nakon pranja sušite okruglom četkom s najlonskim čekinjama. Ona lako ravna vlasi, a uz to joj i daje volumen. Kako biste je pravilno posušili te joj osigurali zdrav i bujan izgled, podijelite kosu u tri dijela - stražnji dio malo iznad vrata, u sredini od uha do uha i sprijeda od jedne do druge sljepoočnice. Vucite četkom od korijena do vrhova uz sušilo kako bi se kutikule izravnale. Takav tretman spriječit će umoran izgled kose bez sjaja.

NE! Izbjegavajte pretjerano stiliziranje peglama za kosu, figarom, haubu i sl. jer je previše isušuju.

SAVJET: Sunce, vjetar i vlaga najviše oštećuju i isušuju tanku kosu. Tijekom ljeta zaštitite je šeširom, a u solariju stavite ručnik.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kwttd 09.06.2010.

    to nismo znali bez ovog clanka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare