To je to što me zanima!

Vodič za čišćenje i održavanje torbica, cipela i raznog remenja

Naši omiljeni modni detalji brže će se uništiti ako se o njima ne brinemo, a sada je pravo vrijeme da se posvetimo torbama, cipelama i remenju koje čeka bolje dane i kavu na špici
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Bakina vesta: Bogata povijest slavnog ležernog kardigana

Kako bi nam se isplatila investicija u naše modne dodatke, o njima se treba i brinuti, a ne samo baciti ih na dno ormara i držati zgužvane i nagruvane. Modni detalji nerijetko su zaboravljeni, dok odjeću vješamo i barem slažemo, no i njima treba dati malo pažnje, savjetuje Vogue.

Torbe bi bilo idealno držati u platnenoj vrećici, naročito ako se radi o skupljem ili kožnatom modelu. One su, kao stvar koju inače povlačimo i spuštamo posvuda, nositelji raznih bakterija te je preporučljivo očistiti ih dezinfekcijskim maramicama.

IPAK GA JE OSTAVILA Mladoj Cindy Crawford govorili da mora maknuti madež s lica

Zna se desiti da se u ormare ili u mračne kuteve uvuče vlaga, što modnim dodacima izuzetno smeta. U tom slučaju treba ih staviti na svježi zrak, na prozor ili balkon, kako bi se provjetrili.

Obično silikonske vrećice s kuglicama bacimo u smeće, kad kupimo novu torbu, no to bi bilo idealno sačuvati i držati u torbi. Naime, na taj način silikoni skupljaju vlagu koja bi inače naškodila materijalu.

Pritom treba paziti na sunce i izvore topline.

- Važno je držati materijal poput kože dalje od sunca i radijatora. Ako je rub napravljen od umjetnog materijala, moguće je da će se rastapati na suncu i gubiti svojstva - ističe modna dizajnerica Solan Verma.

ZVJEZDANI STIL Platforme i midi suknje super su proljetna formula J. Albe

Torbe ne bi trebalo trpati jednu na drugu, naročito ako uspravno stoje jer gube oblik i materijal se uništava.

Za one veće torbe koje imaju fiksni oblik, preporuka je da u njih stavimo nešto mekano kako se forma ne bi promijenila.

- Ako imate torbice s ukrasima poput aplikacija, njih se ne smije staviti na način da se trljaju jedna o drugu, radi ukrasa koji se mogu uništiti. Pazite i na modne dodatke s osjetljivim končanim vezom i sličnim delikatnom detaljima - tumači Verma.

Kad slažemo cipele, nije loše staviti nešto u njih, kako bi zadržale izgled.

MODNA OBLJETNICA Sretan rođendan: Legendarne Dr. Martens čizme slave 60 g.

- Predlažem da u cipelu stavite običnu papirnatu maramicu ili tekstil pamučni muslin, umjesto novinskog papira. Ključno je i čistiti cipele i to regularno, na što često zaboravljamo te ih držati dalje od izvora svjetlosti i topline, kad ih ne koristimo. To vrijedi posebno za cipele u bojama, jer bi mogle izblijedjeti - savjetuje dizajnerica Ruchi Sally.

Što se tiče remenja, predlaže da ga ne držimo smotane u ladici, jer mogu popucati.

- Bolje je da remenje objesite na vješalicu ili na prečku u ormaru. Ako ih čistite, predlažem vlažnom prirodnom tkaninom, ne mokrom, kako im previše vode ne bi naškodilo - predlaže Sally.

Kožnato remenje možemo njegovati sredstvom za kožu, to će mu produljiti vijek trajanja i ljepotu.

- Ako nemate sredstvo za njegu dodataka od kože, predlažem maslinovo ulje, isto odlično djeluje - zaključuje dizajnerica.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Bakina vesta: Bogata povijest slavnog ležernog kardigana

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MOC JE U ZNANJU 10.04.2020.

    Kaže moja komšinica , 66g , koja živi sama i koja zbog Vučićevih mera ne sme napolje , da joj kuća nikada nije bila čistija . Sve pomerila , očistila , oprala , izribala . Posle naše priče kroz prozor , kaže , ode da obavi i ličnu higijenu , jer jutros ima čast da rano može u prodavnicu po namernice . Tako odobrio veliki šef . Ne znam , da li čovek da plače ili da se smeje od muke i od zavedenog policiskog časa ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare