To je to što me zanima!

Vodič za održavanje grudnjaka: Izbjegavajte vruću vodu i pranje s grubom robom poput jeansa

Kako bi vaši grudnjaci trajali duže, nije potreban veliki trud, ali je češće pranje. Provjerite na koji način ih je najbolje i najlakše prati te što ih najviše može oštetiti
Vidi originalni članak

Grudnjake je najbolje prati ručno jer ih perilica može oštetiti i promijeniti oblik košarica, i to u hladnoj vodi i s blagim deterdžentom.  Sredstva za njegu vune i omekšivače treba izbjegavati. Oni uništavaju elastičnost tkanine, a hladna voda ih čuva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najbolje ih je staviti u vodu, dodati deterdžent i ostaviti od pola sata do sat vremena u njoj. Nakon toga ih treba lagano protrljati, isprati mlakom vodom i ostaviti da se osuše. Košarice prije sušenja valja ispraviti rukama kako se tijekom sušenja ne bi izmijenio njihov oblik. Grudnjake se ne preporučuje stavljati u sušilicu jer ih može oštetiti, naročito one s visokim postotkom elastina.

Grudnjake od svile treba prati ručno jer je taj materijal izrazito osjetljiv, dok se oni od umjetnih vlakana mogu prati i u perilici. Nakon pranja treba ih umotati u ručnik kako bi se iscijedio višak vode i potom staviti na sušenje. Ako su preteški na stalku za sušenje mogu se rastegnuti i izgubiti elastičnost, piše Real Simple.

Pranje u perilici

Prije stavljanja grudnjaka u perilicu, treba ih zakopčati kako se ne bi zakačili za drugo rublje. Nakon toga ih se stavlja u zaštitnu vrećicu za pranje koja će ih zaštititi od dodatnog oštećivanja.

Preporučuje se ih prati na niskim temperaturama i programu s hladnom vodom. Također, treba pripaziti s kojom vrstom odjeće ih se pere. Preostalo bi rublje trebalo biti otprilike iste težine, kao što su kratke majice, čarape ili gaćice, dok pranje s trapericama i ručnicima treba izbjegavati. Oni su preteški i mogu izobličiti grudnjake, piše Linda's Online.

ZA MANJE ZNOJENJA Grudnjak usred vrućina: Tanki i lagani materijali spasit će dan

Na boje treba paziti

Prilikom pranja valja grudnjake prati s odjećom u sličnoj boji. To naročito vrijedi za grudnjake s visokim udjelom sintetičkih vlakana koja lako upijaju boje.

Kako sačuvati pravilan oblik košarica?

Iako štedi prostor, umetanje jedne košarice u drugu odnosno preklapanje grudnjaka se ne preporučuje. To će promijeniti njihov oblik i skratiti vijek trajanja donjeg rublja. Također, kod putovanja ih je najbolje položiti u koferu jedan u drugi i košarice ispuniti donjim rubljem. To će održati oblik košarica postojanim.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 31.07.2021.

    Na program za finu robu i u onu mrežicu za fine stvari, najbolje.

  • Tiha Žena 31.07.2021.

    Ma da ne bi na ruke prala u 2021. Perilice danas imaju 100 programa, kad nije više ok bacim i kupim novi i bok

  • MOC JE U ZNANJU 31.07.2021.

    Najbolje ga ne nositi . :-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare