Lifestyle

Komentari 18

Vodič za održavanje grudnjaka: Izbjegavajte vruću vodu i pranje s grubom robom poput jeansa

Vodič za održavanje grudnjaka: Izbjegavajte vruću vodu i pranje s grubom robom poput jeansa

Kako bi vaši grudnjaci trajali duže, nije potreban veliki trud, ali je češće pranje. Provjerite na koji način ih je najbolje i najlakše prati te što ih najviše može oštetiti

Grudnjake je najbolje prati ručno jer ih perilica može oštetiti i promijeniti oblik košarica, i to u hladnoj vodi i s blagim deterdžentom.  Sredstva za njegu vune i omekšivače treba izbjegavati. Oni uništavaju elastičnost tkanine, a hladna voda ih čuva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najbolje ih je staviti u vodu, dodati deterdžent i ostaviti od pola sata do sat vremena u njoj. Nakon toga ih treba lagano protrljati, isprati mlakom vodom i ostaviti da se osuše. Košarice prije sušenja valja ispraviti rukama kako se tijekom sušenja ne bi izmijenio njihov oblik. Grudnjake se ne preporučuje stavljati u sušilicu jer ih može oštetiti, naročito one s visokim postotkom elastina.

Grudnjake od svile treba prati ručno jer je taj materijal izrazito osjetljiv, dok se oni od umjetnih vlakana mogu prati i u perilici. Nakon pranja treba ih umotati u ručnik kako bi se iscijedio višak vode i potom staviti na sušenje. Ako su preteški na stalku za sušenje mogu se rastegnuti i izgubiti elastičnost, piše Real Simple.

Pranje u perilici

Prije stavljanja grudnjaka u perilicu, treba ih zakopčati kako se ne bi zakačili za drugo rublje. Nakon toga ih se stavlja u zaštitnu vrećicu za pranje koja će ih zaštititi od dodatnog oštećivanja.

Preporučuje se ih prati na niskim temperaturama i programu s hladnom vodom. Također, treba pripaziti s kojom vrstom odjeće ih se pere. Preostalo bi rublje trebalo biti otprilike iste težine, kao što su kratke majice, čarape ili gaćice, dok pranje s trapericama i ručnicima treba izbjegavati. Oni su preteški i mogu izobličiti grudnjake, piše Linda's Online.

Na boje treba paziti

Prilikom pranja valja grudnjake prati s odjećom u sličnoj boji. To naročito vrijedi za grudnjake s visokim udjelom sintetičkih vlakana koja lako upijaju boje.

Kako sačuvati pravilan oblik košarica?

Iako štedi prostor, umetanje jedne košarice u drugu odnosno preklapanje grudnjaka se ne preporučuje. To će promijeniti njihov oblik i skratiti vijek trajanja donjeg rublja. Također, kod putovanja ih je najbolje položiti u koferu jedan u drugi i košarice ispuniti donjim rubljem. To će održati oblik košarica postojanim.

 

 

Najčitaniji članci