Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Vodič za održavanje grudnjaka: Izbjegavajte vruću vodu i pranje s grubom robom poput jeansa

Vodič za održavanje grudnjaka: Izbjegavajte vruću vodu i pranje s grubom robom poput jeansa

Kako bi vaši grudnjaci trajali duže, nije potreban veliki trud, ali je češće pranje. Provjerite na koji način ih je najbolje i najlakše prati te što ih najviše može oštetiti

VIDEO

Grudnjake je najbolje prati ručno jer ih perilica može oštetiti i promijeniti oblik košarica, i to u hladnoj vodi i s blagim deterdžentom.  Sredstva za njegu vune i omekšivače treba izbjegavati. Oni uništavaju elastičnost tkanine, a hladna voda ih čuva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Grudnjaci kao maske za lice 01:14

Najbolje ih je staviti u vodu, dodati deterdžent i ostaviti od pola sata do sat vremena u njoj. Nakon toga ih treba lagano protrljati, isprati mlakom vodom i ostaviti da se osuše. Košarice prije sušenja valja ispraviti rukama kako se tijekom sušenja ne bi izmijenio njihov oblik. Grudnjake se ne preporučuje stavljati u sušilicu jer ih može oštetiti, naročito one s visokim postotkom elastina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grudnjake od svile treba prati ručno jer je taj materijal izrazito osjetljiv, dok se oni od umjetnih vlakana mogu prati i u perilici. Nakon pranja treba ih umotati u ručnik kako bi se iscijedio višak vode i potom staviti na sušenje. Ako su preteški na stalku za sušenje mogu se rastegnuti i izgubiti elastičnost, piše Real Simple.

Pranje u perilici

Prije stavljanja grudnjaka u perilicu, treba ih zakopčati kako se ne bi zakačili za drugo rublje. Nakon toga ih se stavlja u zaštitnu vrećicu za pranje koja će ih zaštititi od dodatnog oštećivanja.

Preporučuje se ih prati na niskim temperaturama i programu s hladnom vodom. Također, treba pripaziti s kojom vrstom odjeće ih se pere. Preostalo bi rublje trebalo biti otprilike iste težine, kao što su kratke majice, čarape ili gaćice, dok pranje s trapericama i ručnicima treba izbjegavati. Oni su preteški i mogu izobličiti grudnjake, piše Linda's Online.

Grudnjak usred vrućina: Tanki i lagani materijali spasit će dan
Grudnjak usred vrućina: Tanki i lagani materijali spasit će dan

Na boje treba paziti

Prilikom pranja valja grudnjake prati s odjećom u sličnoj boji. To naročito vrijedi za grudnjake s visokim udjelom sintetičkih vlakana koja lako upijaju boje.

Kako sačuvati pravilan oblik košarica?

Iako štedi prostor, umetanje jedne košarice u drugu odnosno preklapanje grudnjaka se ne preporučuje. To će promijeniti njihov oblik i skratiti vijek trajanja donjeg rublja. Također, kod putovanja ih je najbolje položiti u koferu jedan u drugi i košarice ispuniti donjim rubljem. To će održati oblik košarica postojanim.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru