To je to što me zanima!

Vole žene u crvenom jer misle da je s njima lakše 'spavati'

I muškarce i žene jednako privlači crvena boja, no dečki je povezuju sa seksom, opasnošću i uzbuđenjem, a žene s prosperitetom i visokim društvenim statusom
Vidi originalni članak

Boja odjeće može utjecati na stvaranje različitih dojmova, a crvena je oduvijek izazivala pozornost. Muškarci misle da će na prvom spoju prije s njima spavati žene u crvenom nego one koje nose druge boji, pokazalo je istraživanje francuskog Sveučilišta South Brittany provedeno na 120 muškaraca u dobi od 18. do 21. godine.

Znanstvenici su ispitanike podijelili u četiri grupe. Nakon 20 sekundi promatranja ispitanici su trebali procijeniti seksualne namjere žene u kratkim majicama različitih boja. Gledali su fotografiju iste žene, ali u različitim majicama, od crvene, plave, zelene i bijele, piše Daily Mail. Nakon toga su trebali rangirati njezinu privlačnost na ljestvici od jedan do devet i procijeniti bi li spavala s nekim već na prvom spoju. 

Crvena se povezuje s požudom, romantikom, ljubavi, ali i sa ženskom plodnošću.   

Najprivlačnija im je bila žena u crvenom, zatim u bijelom, u plavom pa na kraju u zelenom. Također, ispitanici su smatrali da će na prvom spoju najprije na seks pristati upravo ona u crvenom, zatim u plavom, zelenom i bijelom, potvrdilo je istraživanje.

- Žene u crvenom muškarcima su privlačne i zato jer je crvena jedna specifična boja koja simbolizira opasnost, ali i izaziva uzbuđenje. Pripadnice ljepšeg spola muškarci u crvenom privlače jer tu boju povezuju s visokim društvenim statusom - ističe dr. Glenn Wilson, gostujući profesor s londonskog Gersham Collegea.

Prijašnja istraživanja potvrdila su da ženama koje stopiraju u crvenim majicama staju prije muški vozači, a žene gotovo da i ne. Također muškarci ženama u crvenom postavljaju intimnija pitanja i sjede im puno bliže nego bi sjeli kraj žene u drugim bojama. Muškarci crvenu boju vide kao pozivnicu na seks. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • vita1 06.06.2012.

    a šta je s onima koje vole crnu :D ?

  • zelot 28.04.2012.

    Kako se ogrepst, a proći što jeftinije.

  • RedLioness 27.04.2012.

    Ja sam crvenokosa već više od godinu i pol dana..bila sam i plava i svih tonova smeđe boje, ali crvena čini čuda-meni sa samopouzdanjem, a dečkima je to doslovno magnet! Moram napomenuti da s bojom kose nisam mjenjala kilažu-uvijek mršava :) A crvena mi super stoji (barem tako kažu) i postala mi je zaštitni znak :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare