To je to što me zanima!

Vraćanje u naručje bivšem radi samoće ili stvarnog napretka?

Ako razmišljate o pomirenju s bivšim partnerom, promislite još jednom koliko vas "truje" taj odnos, vodite li se usamljenošću i jeste li već zaboravili sve negativno...
Vidi originalni članak

U razdoblju razdvojenosti nerijetko parovi shvate da su jači od svojih problema pa ih želja da još jednom daju sve od sebe vodi tamo gdje su stali, tj. na novi-stari početak. No samo rijetki završe u sretnoj vezi, zato prije nego li se odlučite vratiti bivšem dečku ili djevojci, pokušajte realno sagledati situaciju, razmislite i o dobrim i o lošim trenucima i nastojte se ne voditi isključivo srcem. 

Ovisnosti, emocionalno ili fizičko zlostavljanja, laganje i varanje nikako nije sastavni dio iskrenog i kvalitetnog ljubavnog odnosa. Ako ste se u bilo kojem trenutku veze osjećali tako, razmislite još jednom želite li se vratiti, a svoju slobodu pokušajte shvatite kao dar. Ako je netko bio loš prema vama, teško da će ga razdvojenost promijeniti. 

Odredite čime razmišljate, srcem ili glavom

Ljubav i nada su moćne emocije kao i strah i samoća. Opasno je opravdavati nasilje i varanje, nadom da će se stvari s vremenom promijeniti. Iako je promjena na moguća, nije vjerojatna. Razmislite glavom, prije nego se opustite dovoljno da vam srce određuje put. Zbog kemije u mozgu često žudimo za prošlim vremenima, ali i ta čežnja nestaje u nekoliko tjedana, potvrđuju istraživanja. 

Ne prisjećajte se samo romantičnih trenutaka

Prije nego počnete na cijeli odnos gledati isključivo s ružičastim naočalama, jer je to vrlo česta pojava nakon prekida, sjetite se razloga zašto ste se razišli, odnosno činjenice da je bilo i dobrih i loših trenutaka. Budućnosti pristupite tako da najprije raščistite s prošlošću. Vrijeme koje ste proveli razdvojeni, može vam donijeti novu perspektive na veze i odnose, pa će vam se stvari koje su vam smetale činiti nevažnima, ali i obrnuto. 

Prije nego se vratite bivšem partneru razmislite što povratak nosi i zapitajte se kakav će utjecaj pomirenje imati na vas. 

  • Da li nas je veza činila boljim ljudima? Ako jest, zašto smo prekinuli i što je sada drugačije?
  • Razmišljamo li o ponovnoj vezi samo zato što smo usamljeni ili zato jer se slažemo da smo imali nešto posebno?
  • Ako problemi zbog kojih smo se rastali još uvijek postoje, jesmo li spremni zatražiti i profesionalnu pomoć?
  • Što ću sve promijeniti da uspijemo? Jesu li promjene o kojima razmišljam zdrave za nas? Hoće li me učiniti boljim čovjekom ili ne?
Idi na 24sata

Komentari 10

  • zelot 21.02.2012.

    U ljudskoj je prirodi da pamti dobro, a zaboravlja loše. Nije bezveze nastao izraz zlopamtilo.

  • timica2 21.02.2012.

    "Porušeni most" ostaviti iza sebe,nikada ne može biti isto.Ma koliko se trudili.!

  • puppet 21.02.2012.

    vracanje u narucjem bivsem radi seksa i tu ide tocka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare