Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Vraćanje u naručje bivšem radi samoće ili stvarnog napretka?

Vraćanje u naručje bivšem radi samoće ili stvarnog napretka?
1

Ako razmišljate o pomirenju s bivšim partnerom, promislite još jednom koliko vas "truje" taj odnos, vodite li se usamljenošću i jeste li već zaboravili sve negativno...

VIDEO

U razdoblju razdvojenosti nerijetko parovi shvate da su jači od svojih problema pa ih želja da još jednom daju sve od sebe vodi tamo gdje su stali, tj. na novi-stari početak. No samo rijetki završe u sretnoj vezi, zato prije nego li se odlučite vratiti bivšem dečku ili djevojci, pokušajte realno sagledati situaciju, razmislite i o dobrim i o lošim trenucima i nastojte se ne voditi isključivo srcem. 

Ovisnosti, emocionalno ili fizičko zlostavljanja, laganje i varanje nikako nije sastavni dio iskrenog i kvalitetnog ljubavnog odnosa. Ako ste se u bilo kojem trenutku veze osjećali tako, razmislite još jednom želite li se vratiti, a svoju slobodu pokušajte shvatite kao dar. Ako je netko bio loš prema vama, teško da će ga razdvojenost promijeniti. 

Odredite čime razmišljate, srcem ili glavom

Ljubav i nada su moćne emocije kao i strah i samoća. Opasno je opravdavati nasilje i varanje, nadom da će se stvari s vremenom promijeniti. Iako je promjena na moguća, nije vjerojatna. Razmislite glavom, prije nego se opustite dovoljno da vam srce određuje put. Zbog kemije u mozgu često žudimo za prošlim vremenima, ali i ta čežnja nestaje u nekoliko tjedana, potvrđuju istraživanja. 

Ne prisjećajte se samo romantičnih trenutaka

Prije nego počnete na cijeli odnos gledati isključivo s ružičastim naočalama, jer je to vrlo česta pojava nakon prekida, sjetite se razloga zašto ste se razišli, odnosno činjenice da je bilo i dobrih i loših trenutaka. Budućnosti pristupite tako da najprije raščistite s prošlošću. Vrijeme koje ste proveli razdvojeni, može vam donijeti novu perspektive na veze i odnose, pa će vam se stvari koje su vam smetale činiti nevažnima, ali i obrnuto. 

Prije nego se vratite bivšem partneru razmislite što povratak nosi i zapitajte se kakav će utjecaj pomirenje imati na vas. 

  • Da li nas je veza činila boljim ljudima? Ako jest, zašto smo prekinuli i što je sada drugačije?
  • Razmišljamo li o ponovnoj vezi samo zato što smo usamljeni ili zato jer se slažemo da smo imali nešto posebno?
  • Ako problemi zbog kojih smo se rastali još uvijek postoje, jesmo li spremni zatražiti i profesionalnu pomoć?
  • Što ću sve promijeniti da uspijemo? Jesu li promjene o kojima razmišljam zdrave za nas? Hoće li me učiniti boljim čovjekom ili ne?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'
PISMO MEVLUDINU

'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'

Bili smo kod psihijatrice i ona je utvrdila lakšu duševnu zaostalost te znatno oštećenje ponašanja koje zahtijeva nadzor ili liječenje. Lijekovi mu ne pomažu