To je to što me zanima!

Vrgorac je rekao stop plastici: 'Trebala je samo dobra volja'

Slično kao i u Vrgorcu, postupili su i u Rovinju. Gradonačelnik Marko Paliaga odlučio je izbaciti iz uporabe plastične boce u gradskoj upravi. Brzo je prihvaćen i projekt ‘Zlarin – otok bez plastike’
Vidi originalni članak

Nisam više mogao gledati ovu situaciju za koju sam više puta prigovorio. Recimo, imamo sastanak pa se kupi 15-20 flaširanih voda pa vidimo drugi dan kako one završe u otpadu, rekao je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ponedjeljak je direktorima i ravnateljima gradskih ustanova dao naputak o zabrani korištenja plastične ambalaže u gradskim ustanovama kao i na gradskim manifestacijama, a nju bi trebala zamijeniti ambalaža od stakla i biorazgradivog papira.

- Dosta me frustrirala situacija koliko zaostajemo za drugima. Nekako sam nastojao da se pokrenemo - priča Pranić. Dodaje kako nije ni mislio da će to biti nacionalna vijest jer to je, kako kaže, jedna od lakših stvari koje su napravili.

- Uvijek se traži razlog zašto se nešto nije napravilo. Kod ovoga je trebala samo volja. Iskreno, trebali smo to i ranije napraviti - rekao je gradonačelnik.

Dodaje kako su lani digitalizirali gradsko vijeće i time uštedjeli mnogo papira. U vrtićima su organizirali edukacije te im podijelili bojanke o odvajanju otpada i ekologiji.

MOŽE SE Svaka čast! Vrgorac, Rovinj i Zlarin bez jednokratne plastike

- Razmišljam da ako se djeci podigne svijest od malena, da će to utjecati i na roditelje. Oni će htjeti odvajati otpad pa će to raditi i roditelj - kaže Pranić. U drugom koraku želi napraviti nešto i za Vrgorsko polje koje je često zagađeno zbog otpada kojeg se tamo baca.

- Svašta bih napravio da imam novca. Podijelio bih i vrećice za razdvajanje otpada - ističe.

Slično kao i u Vrgorcu, postupili su i u Rovinju. Gradonačelnik Marko Paliaga odlučio je izbaciti iz uporabe plastične boce u gradskoj upravi. Brzo je prihvaćen i projekt ‘Zlarin – otok bez plastike’ s ciljem da se prestane upotrebljavati jednokratna plastika. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare