To je to što me zanima!

Vrijeme u izolaciji idealno je za isprobati - 'kozmetički detoks'

U prva tri dana sigurno nećete osjetiti benefite, dapače vjerojatno ćete kožu 'šokirati' no ako izdržite, napominju japanski stručnjaci, biti ćete nagrađene za 5 -7 dana
Vidi originalni članak

Pandemija koronavirusa svima je promijenila svakodnevicu i primorala je mnoge na izolaciju pa je sada, kako piše Cosmopolitan, najbolje vrijeme da to što nikoga ne viđaju dame okrenu u svoju korist - barem kad je riječ o beauty rutini - i isprobaju 'skin fasting' ili 'kozmetički post'.

Taj je pojam došao od japanske specijalistice za jogu lica Coco Haiashi koja je proširila teoriju o dobrobiti odmora od kozmetike na nekoliko dana - za one koje se možda pitaju, misli se na odmor i od preparativne i od dekorativne kozmetike što znači da nema - ni njege ni šminkanja. 

KORONA BEAUTY KRIZA Cure šišaju dečke, dečki šišaju sebe, a nitko od njih nije frizer

Što se s kožom događa tijekom kozmetičkog posta?

U prva tri dana sigurno nećete osjetiti benefite, dapače vjerojatno ćete kožu 'šokirati' - no ako izdržite, napominju japanski stručnjaci - biti ćete nagrađene nakon pet do sedam dana i izgledat ćete kao da ste se vratili sa odmora.

Koža će blistati, a pore će se smanjiti.

Pristalice ovog trenda, među kojima i brojni zapadnjački eksperti za kožu, ističu kako je ovo najbolji način za detoks kože lica i poticanje proizvodnje prirodnih ulja, što će rezultati čišćom, sjajnijom i ljepšom kožom.

S druge strane, postoje i oni koji ga, na temelju iskustva, ne preporučuju, jer kažu da je u njihovom slučaju post rezultirao dehidriranom i suhom kožom, no sigurno nikome nije uzrokovao nikakvo nepopravljivo stanje ili oštećenje. 

ZA BLISTAVU KOŽU Savjeti kozmetičarke: Detoks kože lica kod kuće u 6 koraka

A ako ne vjerujete ni dobrim ni lošim iskustvima drugih pa planirate doslovno na svojoj koži provjeriti učinkovitost ovog detoksa, najbolje je napraviti neku 'sigurnu verziju' i početi s izbacivanjem jednog proizvoda iz beauty rutine, a onda ih postepeno ukidati dok ne ukinete sve na pet do sedam dana. 

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bree77 05.04.2020.

    Razumijem da je dobro kožu odmoriti od šminkanja, ali od njege baš i ne..... Koža pita svoje i sigurno se neće dobro ponašati žedna i nikakva.... Čemu takav stres za kožu, bezveze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare