To je to što me zanima!

Vrlo malo očeva u Hrvatskoj je koristilo rodiljski dopust u 2022.

lani je samo 0,32 posto očeva koristilo rodiljski, a četiri posto roditeljski dopust, istaknuto je na predstavljanju rezultata istraživanja provedenog u okviru projekta 'Angažirani očevi'
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je u 2022. godini samo 0,32 posto očeva koristilo rodiljski, a četiri posto roditeljski dopust, istaknuto je na predstavljanju rezultata istraživanja provedenog u okviru projekta "Angažirani očevi", organiziranog u Varaždinu.

Riječ je o projektu koji provodi udruga MODE1 uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju.

PRIMAJU PUNU PLAĆU Preko 20 tisuća očeva iskoristilo je pravo na očinski dopust

Očeve žele educirati o novim zakonskim mogućnostima korištenja rodiljskog, roditeljskog i očinskog dopusta te unaprijediti njihove kapacitete za preuzimanje aktivnije roditeljske uloge, otkriva predsjednica udruge Diana Kobas Dešković.

NOVA MJERA Grad Rijeka pomaže roditeljima obrtnicima nakon povratka s rodiljnog dopusta

Pojasnila je da se roditeljski dopust može koristiti do 8. godine života djeteta uz fleksibilno radno vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dalda 02.10.2023.

    Prvo trebate educirati HUP pa onda očeve koji ne koriste predmetne dopuste.Takve dopuste mogu koristiti samo već privilegirani zaposlenici u državnom i javnom sektoru( dužnosnici ,službenici i namještenici koji rade za državu, javnu službu,lokalnu samoupravu,područnu (regionalnu) samoupravu...) mi iz realnog sektora koji im ionako zarađujemo plaću možemo samo sanjati takve dopuste! Sretni smo ako uspijemo iskoristiti i zakonom propisane godišnje odmore,o dopustima možemo samo sanjati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare