To je to što me zanima!

Vruća čokolada zagrijat će vas i oduševiti okusom

Okus vrućeg napitka obogatit će sitno nasjeckani orašasti plodovi, kesten ili voće kao što su višnje, naranče ili maline, ali i malo likera ili ruma
Vidi originalni članak

Osim što je ukusna poslastica, topli napitak od čokolade će vas ugrijati na kraju napornog radnog dana. Dodate li u šalicu malo začina, poput đumbira ili čilija, to će potaknuti cirkulaciju i osjetit ćete ugodnu toplinu kako se širi čitavim tijelom. Okus vrućeg napitka obogatit će i sitno nasjeckani orašasti plodovi, kesten ili voće kao što su višnje, naranče ili maline. No toplom napitku možete dodati i malo omiljenog likera, ruma ili konjaka. Čokoladu je najbolje topiti na pari uz neprestano miješanje. Posuda mora biti suha jer voda može pretvoriti čokoladu u gustu žilavu smjesu. Ako se to ipak dogodi, dodajte kap biljnog ulja i dobro promiješajte.

ČOKOLADA S VANILIJOM
Sastojci: 200 g crne čokolade, 2 dl hladnog mlijeka, 3 dl slatkog vrhnja, žličica vanilijina ekstrakta
Priprema: Čokoladu za kuhanje razlomite na komadiće, dodajte pola dl mlijeka i stavite kuhati na paru uz miješanje. Kad se čokolada rastopi, dodajte ostalo mlijeko, vrhnje i ekstrakt vanilije. Zagrijavajte dok se svi sastojci ne prožmu.

ČOKOLADA S LIKEROM
Sastojci: 100 g čokolade, 2,5 dl mlijeka, žličica šećera u prahu, žlica kakaa u prahu, liker po želji
Priprema: Na laganoj vatri, čokoladu prvo rastopite na pari. U drugoj posudi prokuhajte mlijeko sa šećerom i kakaom te smjesu ulijte u posudu s čokoladom. Dodajte i malo likera prema želji. Dobro promiješajte, ukrasite šlagom i pospite kakaom.

ZAČINJENA ČOKOLADA
Sastojci: 2 dl mlijeka, 2 dl slatkog vrhnja, 3 žlice kakaa, 200 g čokolade u prahu, začin prema želji
Priprema: Na slaboj vatri uz neprestano miješanje kuhajte mlijeko, vrhnje i kakao u prahu. Dodajte čokoladu i miješajte dok smjesa ne postane glatka te još kuhajte 5 min. Maknite s vatre i dodajte malo začina prema ukusu - cimet, đumbir, čili...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare