To je to što me zanima!

Za agresivno ponašanje djece kriv je loš odnos s roditeljima

Prvih šest mjeseci dječjeg života su najosjetljiviji jer u to vrijeme najviše upijaju. Zbog toga i loši postupci njihovih roditelja i najviše utječu na njih, otkriva istraživanje
Vidi originalni članak

Za agresivno i prkosno ponašanje djece razlog se krije u neprijateljskom odnosu majke i djeteta, otkriva studija Sveučilišta Minnesota provedena na 267 parova majka i djece. 

Na djecu staru tri do šest mjeseci najviše utječu loši postupci njihovih roditelja. Naime, ako dijete ima loš odnos s roditeljima to će najvjerojatnije doprinijeti njegovim problemima u školi, ističe voditelj studije Michael Lorber. 

Ako je vaše dijete malo živahnije u školi, nemojte se gristi oko toga. Odnos majke i djeteta nije jedini koji utječe na agresivnost djeteta. Najvjerojatnije i genetika ima veze s tim. Uostalom, svaki roditelj treba pomoći djetetu u njegovom socijalnom i emocionalnom razvoju, dodaje Lorber. 

Inače su bebe izrazito blage, a prvi znaci agresije pojavljuje se oko druge godine života te se s odrastanjem smanjuju. Dječja agresivnost povezuje se s problemima u školi, depresijom, alkoholom i bračnim problemima roditelja. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Split1234 01.11.2011.

    Genetika, dragi moji kvazi-znanstvenici, ne određuje naše ponašanje, ona samo određuje određene sklonosti ili šanse. Geni ni roditelji nisu svemu krivi- djeca se razvijaju u okolini- a okolina je puno više od roditelja i gena: okolina je sve s čime dijete dođe u dodir.Mila 19 je dobro rekla zašto su agresivni-puno je različitih utjecaja.Roditelj treba djetetu ukazivati na te stvari i truditi se da taj loš utjecaj izbjegne.S druge strane, ima nesretnih roditelja kojima su djeca rođena hiperaktivna- ničijom ''greškom''.Nije sve tako jednostavno.Prezirem površne članke- draže bi mi bilo da ne pišete ništa, nego da pišete ovakve nebuloze.

  • mila 19 27.10.2011.

    agresivni su jer je previše nasilja na tv,previše laži na tv,agresivne igrice,jer se hrane aditivima,jer se ne penju na stabla i nemaju livade,jer im roditelji imaju kredite a dobijaju otkaze..jer ih lažemo a to oni znaju....ova istraživanja dolaze iz amerike kao i ostala s...anja

Komentiraj...
Vidi sve komentare