Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Za agresivno ponašanje djece kriv je loš odnos s roditeljima

Prvih šest mjeseci dječjeg života su najosjetljiviji jer u to vrijeme najviše upijaju. Zbog toga i loši postupci njihovih roditelja i najviše utječu na njih, otkriva istraživanje

Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za agresivno i prkosno ponašanje djece razlog se krije u neprijateljskom odnosu majke i djeteta, otkriva studija Sveučilišta Minnesota provedena na 267 parova majka i djece. 

Na djecu staru tri do šest mjeseci najviše utječu loši postupci njihovih roditelja. Naime, ako dijete ima loš odnos s roditeljima to će najvjerojatnije doprinijeti njegovim problemima u školi, ističe voditelj studije Michael Lorber. 

Ako je vaše dijete malo živahnije u školi, nemojte se gristi oko toga. Odnos majke i djeteta nije jedini koji utječe na agresivnost djeteta. Najvjerojatnije i genetika ima veze s tim. Uostalom, svaki roditelj treba pomoći djetetu u njegovom socijalnom i emocionalnom razvoju, dodaje Lorber. 

Inače su bebe izrazito blage, a prvi znaci agresije pojavljuje se oko druge godine života te se s odrastanjem smanjuju. Dječja agresivnost povezuje se s problemima u školi, depresijom, alkoholom i bračnim problemima roditelja. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message