To je to što me zanima!

Za bolji san dovoljne su dvije čaše soka od višnje svaki dan

Sok od višnje povećava razinu melatonina, hormona koji regulira san, a dvije čaše na dan produžuju san za 25 minuta i povećavaju njegovu kvalitetu, otkriva studija
Vidi originalni članak

Ljudi koji redovito konzumiraju kiseli sok od višnje sorte Montmorency imaju kvalitetniji i duži san, otkriva studija Sveučilišta Northumbria provedena na 20 volontera koji su cijeli tjedan, dva puta na dan pili 30 mililitara soka od višnje.   

Sok od višnje povećava razinu melatonina u tijelu, hormona koji regulira spavanje. Volonteri koji su redovito pili sok provodili su 15 minuta duže u krevetu, a gotovo su 25 minuta duže spavali. Kvaliteta sna povećala se za pet do šest posto.

- Ovo otkriće moglo bi koristi onima koji imaju poteškoće sa spavanjem zbog nesanice, rada u smjenama ili jet laga. To je prirodan lijek za sve koji imaju probleme sa snom - ističe voditelj istraživanja dr. Glyn Howatson. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • baćuška 06.11.2011.

    totalno pogrešno, pa tko vama piše ove gluposti, tuširanje hladnom vodom uz DUBOKO I LAGANO DISANJE POKRENE CIJELI KRVOTOK I spavate kao beba

Komentiraj...
Vidi sve komentare