To je to što me zanima!

Za dugotrajno zdravlje treba tek paziti na sitnice

Komad voća u torbi, šetnja do posla, trčanje u trenutku bijesa te izbjegavanje "putne" čašice pića može spasiti život i osigurati dugo zdravlje
Vidi originalni članak

Tek par minuta na dan dovoljno je odvojiti za očuvanje zdravlje, kažu stručnjaci koji tvrde da prezaposleni ljudi tako mogu dugotrajno održati imunitet zdravim. Organizam svakodnevno treba voće i povrće, zato prije polaska na posao ubacite u torbu jabuku ili bananu ili ih kupite pa čuvajte na poslu u ladici. Pripazite i na unos kave. Šalica do dvije su dovoljne na dan, no počnete li piti četiri do pet šalica na dan možete iskusiti probleme s krvnim tlakom i nesanicom. Čašica žestokog pića na dan može pomoći u očuvanju imuniteta, no pijete li više od dvije “žestice” izlažete se dehidraciji i iscrpljivanju zaliha vitamina u tijelu. Pripazite na količinu alkohola koju pijete te uz svaku čašicu popijte čašu vode. Tako ćete očuvati jetru, a i spriječiti sutrašnju glavobolju.

TRČANJE IZ BIJESA: Frustracije s posla i kuće riješite odmah. Uskočite u trenirku i u naletu ljutnje krenite na trčanje. Tako ćete se dobro “ispucati”, izbaciti negativnu energiju i misli iz sebe te oslobođeni stresa vratiti kući. Ne volite li trčati, upišite neki borilački sport.

STOP PUŠENJU: Nikotin je jedan od najmoćnijih adiktiva, i što prije prestanete bit će bolje i za vas i za ljude koji žive s vama. Učinite sve što je potrebno za prestanak, kupite flastere, posjetite tečajeve ili se upišite neki sport.

TUĐE ZDRAVLJE: Izbjegavajte “jednu putnu” čašicu pića. Ne samo da ne želite prouzročiti nesreću već ne želite ni biti odgovorni za potencijalne ozljede drugih ljudi. Čuvajte svoje i tuđe zdravlje.

KORAK DO POSLA: Parkirajte auto malo dalje od svog ulaza i kratko se prošećite. Ako vam je posao dovoljno blizu, idite svaki dan pješke. Imat će te vremena za sebe, za razmišljanje, a svojoj cirkulaciji ćete osigurati dugo zdravlje.

UČINITE SVE: Ne možete li zaspati neprestano razmišljajući o stvarima koje vas muče, potražite pomoć. Razgovarajte s prijateljima ili sa stručnjakom. Dugotrajne depresije obično su preteča bolesti.

DOVOLJNO VODE: Osluškujte svoje tijelo, posebno po pitanju unosa vode. Pijte ako ste žedni no nemojte piti previše vode jer to može rezultirati ispiranjem vrijednih sastojaka iz tijela.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sunday 13.10.2013.

    Samo se štetnost aditiva nigdje ne spominje?

  • gmolak 13.10.2009.

    Tako je, slažem se sa svime.... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare