To je to što me zanima!

Za godišnji iz snova: Top pet najčudesnijih plaža na svijetu

Ove plaže nisu samo prekrasne, već su po nekim stvarima jedinstvene u svijetu - tu su plaža čije more noću svjetluca, pa ružičasta plaža, plaža s vrućom vodom, skrivena plaža i pustinjska
Vidi originalni članak

Ružičasta plaža u Indoneziji

Nalazi se na otoku Komodo u Indoneziji, a toliko je neobična da imate osjećaj kao da ste ušli na scenu neke lijepe Disneyeve bajke.

Nazivaju je jednom od najljepših na svijetu, a prepoznatljiva je po svojoj ružičastoj boji koju joj daju mikroskopski sitna stvorenja - foraminiferi. Ona proizvode crvenkasti pigment na koraljnim grebenima. Kada se sitni komadići koralja pomiješaju s pijeskom nastaje ova predivna boja.

Pustinjska plaža u Brazilu

Nalazi se u Nacionalom parka Lencois Maranhenses i to - ne uz more, već usred pustinje. Radi se o predivnim lagunama prepunima savršeno bijelog pijeska. Najbolje vrijeme za putovanje na to odredište je od svibnja do rujna kada je sve puno života, a mogu se vidjeti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od veljače se ponovno počnu puniti vodom.

Skrivena plaža u Meksiku

Kupanje i ronjenje na ovoj plaži je poseban doživljaj. Skrivena plaža nalazi se na vulkanskom otočju Marieta, a do nje se dolazi plivanjem ispod stijene. Plaža je dugo bila skrivena od očiju javnosti, ali kada su njezine fotografije prvi put obišle svijet, mnogi su je poželjeli vidjeti.

Svjetlucava plaža na Maldivima

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo prepuno zvijezda. Nalazi se na otoku Vaadhoo, a zovu je Sea of Stars. Kada padne mrak, voda postane toliko svjetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svijetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža je popularna destinacija za odlazak na medeni mjesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

Plaža s vrućim izvorima na Novom Zelandu

Ova jedinstvena oaza nalazi se na poluotoku Coromandel. Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mjehuriće nalik onima u jacuzziju. Temperatura vode je oko 60 stupnjeva Celzijusovih, a posjetitelji iskopavaju male bazenčiće u pijesku, pričekaju da se napune vodom pa se izležavaju u njima.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • viki68 03.06.2018.

    A što fali našim plažama,mi imamo prekrasne plaže!

  • Mira B_ 02.06.2018.

    Lijepo za vidjeti..ipak ljepse su nase kamenite .bistre uvale..

  • 02.06.2018.

    ne bi se kupao ovdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare