To je to što me zanima!

Za lijepu kožu: Suho četkanje za bolju cirkulaciju i manje celulita

Četkanjem ćete se lako riješiti mrtvih stanica kože, potaknuti izbacivanje toksina i smanjiti celulit. Četkajte kožu u smjeru od stopala do srca, od pet do sedam minuta, kako ne biste iritirali kožu
Vidi originalni članak

Suho četkanje kože stara je ajurvedska praksa, a može djelovati odlično na izgled kože. Za četkanje će vam biti potrebna samo gruba četka s prirodnim vlaknima (namijenjena za suho četkanje).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Četkanjem ćete se lako riješiti mrtvih stanica kože, potaknuti izbacivanje toksina i smanjiti celulit. Četkajte kožu u smjeru od stopala do srca, od pet do sedam minuta, kako ne biste iritirali kožu. Radite duge poteze prema gore po nogama.

Stražnjicu, trbuh, donji dio leđa i kukove četkajte kružnim pokretima u smjeru kazaljka na satu. Tako gdje je koža deblja i čvršća pojačajte pritisak, a tamo gdje je tanja "poštedite" je prejakog pritiska. Od šaka do ramena radite kratke poteze, a na zapešćima i laktovima male kružne pokrete.

ISPROBAJTE RECEPT Maskom od avokada zaštitite kožu ruku od pucanja po zimi

Kratkim potezima četkajte vrat i ramena, a prsa prođite kružnim pokretima. Učinite to ujutro prije tuširanja, a nakon što vam se koža omekša pod toplom vodom, nanesite i njegujuće mlijeko za tijelo kako biste je dodatno hidratizirali.

VLASTITI EKSPERIMENT 'Cijeli tjedan nisam uopće jela ultra procesuiranu hranu i evo što mi se dogodilo s kožom'

Ako imate osjetljivu ili problematičnu kožu, konzultirajte se prije suhog četkanja s dermatologom.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU CELEBRITY KLINIKE: JE LI BRAD PITT ZAUSTAVIO VRIJEME?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 24.01.2024.

    Ne četkam ni kosu, a kamoli kožu. 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare