To je to što me zanima!

Za preuređenje stana ne morate potrošiti bogatsvo

U nedostatku novca za hitno uređenje doma dovoljan je rabljeni namještaj koji se lako može preurediti presvlakama ili promjenom boje
Vidi originalni članak

Dekoriranje stana i kupnja namještaja ne moraju biti pothvat na koji ćete potrošiti životnu ušteđevinu; proći ćete jeftinije ako zaobiđete salone i potražite rabljeni namještaj. Najjednostavnije je kupiti ili uzeti namještaj od onih koji ga više ne trebaju, osobito ormare, sofe, police i stolove, a kasnije ga obojiti ili ukrasiti presvlakama. Isplativo je i pročešljati oglasnike te pronaći komade za koje ćete morati platititi samo prijevoz. U oglasniku se i nađe potpuno novi namještaj koji nitko nije koristio po bitno nižoj cijeni. No pri kupnji rabljenog ili novog namještaja uvijek vrijedi pravilo “metar u ruke” kako se ne biste vratili kući s glomaznim krevetom i ormarom koji su u velikom prostoru izgledali mali, ali će potpuno zagušiti manju sobu.

Dekoracije su u boji namještaja
Stare vaze i predmete od stakla možete obojiti ili ih oslikati omiljenim motivima te ćete dobiti efektne detalje koji će “dignuti” cijeli prostor. Poigrajte se sobnim biljem, a posude za cvijeće ili vaze uskladite s bojom namještaja. Kaktusi su vrlo dekorativni i zahvalni za održavanje.

Različiti stolci za kreativce
Kuhinjske stolce ne morate kupovati u kompletu, nego ih možete uskladiti istom bojom presvlake. Čak i ako su različiti, izgledat će vrlo ukusno i maštovito opredijelite li se za jednak ili barem sličan dizajn ili boju.

Tegla za cvijeće postaje stol
Unikatni stol možete izraditi sami od komada obrađenog debelog stakla i baze, za koju vam može poslužiti posuda za cvijeće, cementni stup i sl. Ako umjesto stakla želite drvo, kupite dasku, obojite je pa prelakirajte.

Načičkane slike i fotografije
Zidove možete prekriti slikama ili omiljenim fotografijama. Pripazite na okvire koji trebaju biti usklađeni. Kombinirajte velike i male, a možete ih objesiti tako da slijede liniju polica ili ih smjestiti uzduž kuteva zida. Umjesto skupih slika možete isprintati omiljene fotografije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare