To je to što me zanima!

'Šef me pita zašto svakih pola sata imam pauzu. Radi snage!'

Stručnjaci objašnjavaju da mali predah omogućava da budete produktivniji i da kvalitetnije obavljate zadatke. Za to možete koristiti mjerač vremena koji služi za kuhanje
Vidi originalni članak

Mjerač vremena potrebnog za pečenje ili kuhanje zaslužan je za 'rajčica tehniku' koja poboljšava produktivnost u poslu. Takav mjerač ima vremenski interval od 25 minuta. Prema ovoj tehnici radi se 25 minuta pa se uzima pet minuta pauze. Prvo trebate napraviti listu zadataka za taj dan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon toga štopericu namjestiti na 25 minuta i raditi za to vrijeme na prvom zadatku. Kada štoperica zazvoni, iako niste završili posao i nedostaje vam malo vremena za to, ipak napravite pauzu od pet minuta. Nakon stanke, ponovo namjestite štopericu na 25 minuta i nastavite s radom tamo gdje ste stali.

BOLJE ZA SEBE 6 navika mentalno jakih ljudi: Znaju kako pronaći svoju snagu

Kada završite s takve četiri faze od 25 minuta i tri pauze po pet minuta, možete napraviti malo dužu pauzu, od 15 do 30 minuta. Ako vam se čini da je pauziranje na svakih 25 minuta rada previše, griješite. Stručnjaci objašnjavaju da taj mali predah omogućava da budete produktivniji i da kvalitetnije obavljate zadatke.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare