To je to što me zanima!

Zagvoška sirnica je meka kao duša: Radi se dva dana, tijesto treba odležati tijekom noći...

Marija Stapić (73) iz Zagvozda otkrila nam je kako se rade prave domaće sirnice. Najvažnije je dodati lozovaču i svinjsku mast, a prije pečenja premazati ih žumanjkom...
Vidi originalni članak

Najprije volja i želja za znati spremiti, a onda puno iskustva, gledanja kako su to radile naše majke i bake te na kraju strpljenja. Eto, sve to je potrebno uz sastojke koji su potrebni za umijesiti i čekati, jer sirnica traži vremena, govori nam 73-godišnja Marija Stapić iz Zagvozda. Ona, kao i još dio žena iz ovog zabiokovskog kraja, nije sklona kupovati sirnice, negdje ih zovu i pince, u pekarnicama i trgovačkim centrima.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare