To je to što me zanima!

'Zajedno prema zdravlju': Četiri udruge iz Hrvatske nagrađene za pružanje pomoći pacijentima

Sudionici natječaja 'Zajedno prema zdravlju' oni su koji kroz svoje aktivnosti doprinose pružanju bolje skrbi i podrške pacijentima i njihovim obiteljima te svojim radom omogućuju stvaranje humanijeg okruženja
Vidi originalni članak

O bolesti ne razmišljamo sve dok nam se ne dogodi. Tek kada se suočimo s dijagnozom postanemo svjesni koliko je važno imati oslonac, nekoga kome se možemo obratiti onda kada nam je najteže. Uglavnom su to obitelj, prijatelji ili njegovatelji volonteri koji nisu dovoljno educirani i kojima je isto tako vrlo često potreban neki oblik pomoći odnosno potpore. Naša ideja je pomoći pacijentima tijekom procesa liječenja, njihovim obiteljima kao i pružiti podršku udrugama i institucijama koje razvijaju aktivnosti usmjerene na pacijente i njihove njegovatelje te na taj način osiguravaju podršku liječenju , rekli su iz Plive prilikom dodjele nagrada natječaja 'Zajedno prema zdravlju'.

Riječ je o Tevinoj globalnoj inicijativi koju kompanija provodi punih osam godina, a uz Hrvatsku natječaj organiziraju i brojne druge zemlje u kojima Teva posluje. Natječaj se u Hrvatskoj organizira već treću godinu zaredom. Sudionici natječaja 'Zajedno prema zdravlju' oni su koji kroz svoje aktivnosti doprinose pružanju bolje skrbi i podrške pacijentima i njihovim obiteljima te svojim radom omogućuju stvaranje humanijeg okruženja pokazujući svima kako zdravstvenu skrb učiniti još kvalitetnijom.

Ove godine zaprimili su više od 30 prijava, a nakon sužavanja izbora od strane zdravstvenih stručnjaka PLIVINI zaposlenici su svojim glasovima odabrali njih 4 kao najbolje. To su: 'Udruga Ljubav na djelu' s projektom „Savjetovalište i psihosocijalna podrška maligno i kronično oboljeloj djeci i obiteljima“ čiji je cilj je dugoročno unaprjeđivanje i očuvanje psihološkog zdravlja njihovih korisnika, 'Udruga žena operiranih dojki - NADA' s projektom „Vježbam s Nadom“ za olakšanje procesa ozdravljenja, Down sindrom centar Pula s projektom „Kuhajmo efikasno, kuhajmo zdravo“ za proširenje kuhinje te Savez društava multiple skleroze Hrvatske s projektom „Budi mi podrška“ koji se provodi u svrhu sprječavanja društvene izolacije i poboljšanja emocionalnog stanja oboljelih od MSa.

Svakoj od udruga dodijeljena je novčana donacija od 7000 eura za potrebe provedbe prijavljenih projekata.

- Drago nam je što smo se već treću godinu za redom okupili i veseli nas što smo ovu inicijativu implementirali i u Hrvatskoj. S nama su danas ovdje naši ovogodišnji pobjednici, ali zaprimili smo uistinu velik broj prijava te bih iskoristio priliku da čestitam i njima koji se ove godine nisu našli među pobjednicima te ih pozovem da se prijave i na iduće izdanje natječaja. U posljednje tri godine prikupili smo prijave od gotovo 100 udruga diljem Hrvatske te pobjednicima ukupno donirali približno 100.000 EUR. Ponosni smo što imamo priliku podržati udruge u njihovim naporima pomoći pacijentima te biti dijelom realizacije njihovih projekata. Iskrene čestitke svim pobjednicima još jednom - rekao je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive.

Ovu inicijativu je podržala i dr.med. Ivana Đerek Dubravčić, voditeljica Odjela za zdravstvenu zaštitu i planiranje iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Zahvalnicu je dobila i doc.dr.sc.prim Delfa Radić Krišto, jedna od članica PLIVINOG stručnog žirija zdravstvenih stručnjaka koji su također sudjelovali u odabiru pobjednika natječaja.

- Drago nam je da je netko prepoznao i nagradio rad naših udruga i da možemo nastaviti i dalje raditi. Srce nam je puno - rekli su iz  Udruge Ljubav na djelu prilikom primanja ove vrijedne nagrade, a zahvalama su se pridružile i ostale udruge.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare