To je to što me zanima!

Žao mi je draga, ali večeras se družim sa svojim laptopom...

Pretjerano korištenje laptopa u krevetu udaljava partnere zbog čega jedan uvijek misli da nije poželjan, a postoji opasnost i od remećenja bioritma te uranjanja u san
Vidi originalni članak

Sve više ljudi riskira vezu zbog pretjeranog korištenja laptopa u krevetu, pokazalo je novo istraživanje provedeno na 200.000 Londonaca, a provela ga je IKEA. Postalo je, kažu, posve uobičajeno umjesto u zagrljaj partnerici gledati u laptop satima. 

- Opsesija s tehnologijom može rezultirati problemima u vezi. Moderna tehnologija omogućava nam brojne odlične alate ali ukoliko se koriste prečesto i postanu inventar u spavaćoj sobi, tada i veza postaje problematična. Drugi partner zbog toga nerijetko misli da ga se izbjegava - objasnila je Christine Northam. 

Zbog tog trenda tvrtke za proizvodnju namještaja sve više počinju izrađivati dodatke za krevet, poput malih postolja za laptop, koji ne griju prekrivač. Ipak, psiholozi upozoravaju da je noć pravo vrijeme za posvetiti se partneru, a znanstvenici da svjetla od laptopa i iPad-ova uznemiruju biološki ritam, pomičući prirodno vrijeme za san. Izraelski pak stručnjaci smatraju da pretjeranu upotrebu interneta treba okvalificirati kao poremećaj poput kockanja, ovisnosti o seksu i kleptomanije jer su korisnici postalo vrlo nervozni ukoliko nisu imali pristupa tehnologiji. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zelot 28.08.2011.

    Glavni uzrok problema u vezi je najčešće žensko kvocanje.

  • NinaBonita007 27.08.2011.

    pa ako sam ja za lapom nek on radi nešto drugo. Sve je stvar dogovora. No big deal. Ali ako on baš hoće biti sa mnom, pa naraffski da ću sv ostaviti i posvetiti se njemu. Pa zna se koji su prioriteti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare