To je to što me zanima!

Zapisujte i otkrijte gdje vam sve ‘kapa’ novac: Počnite paziti kako trošite i više ćete uštedjeti

Odredite iznos koji ćete spremati. Ako sačuvate 10 kn, uštedjet ćete 3650 kn godišnje. Sjednite svaki dan i zapisujte na što sve trošite novac, i tako mjesec dana
Vidi originalni članak

Pripazite na bespotrebno trošenje. Zamislite to ovako - da svaki dan spremite tih 10 kuna umjesto da ih potrošite na neku glupost, na kraju godine biste imali svotu od 3650 kuna. Za taj novac možete otići na neki mali godišnji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjednite svaki dan i zapisujte na što sve trošite novac, i tako mjesec dana. Na kraju izdvojite sve stvari i užitke koji vam nisu trebali, zbrojite iznose i dobit ćete podatak koliko novca ste taj mjesec potrošili bez veze. Vjerojatno će vas zgroziti saznanje koliko zapravo mukom zarađenog novca ‘bacite’.

DOBRO JE ZNATI Top savjeti za uštedu: Okrenite se domaćoj kozmetici, pazite na trikove trgovaca i vozite mudro

Na osnovu toga počnite paziti kako trošite i imat ćete više za štednju. Počnite to stavljati na stranu. Čak i ako spremite pet kuna na stranu svakodnevno, možete uštedjeti puno novca godišnje. Osim toga, neke banke nude opciju štednje tako da vam se, prilikom svake kupnje, na štedni račun stavlja iznos koji ste vi odredili. To možda nećete ni osjetiti na svakom računu, a dobro će vam doći na kraju godine. Možda si uspijete priuštiti ono što inače ne možete. 

UŠTEDA U PROMETU Izbjegnite veliku gužvu u gradu kako biste uštedjeli na gorivu

Idi na 24sata

Komentari 2

  • milanivan 16.11.2022.

    Pet kuna ili deset kuna na stranu pa vi niste normalni to valjda samo ima u hrvatistanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare