To je to što me zanima!

'Zaposlenici daju otkaze zbog loših šefova, a ne zbog posla'

U devet od deset slučajeva kad zaposlenik kaže da odlazi za više novca to nije istina, odlazi jer mu se ne sviđa onaj za koga radi, kaže specijalistica za ljudske resurse Alison McMahon
Vidi originalni članak

Prema riječima specijalistice za ljudske resurse i izvršne direktorice tvrtke TwoFold, Alison McMahon, šef koji ne brine (ili se ne može barem pretvarati da brine) o svojim zaposlenicima, 'i nije neki šef'.

Ona kaže kako postoje brojni faktori zašto netko odluči dati otkaz, a neki od njih su premala plaća, prevelika radna satnica, daleka lokacija i nedostatak interesa. No, prema Alison, najveći razlog zbog kojeg zaposlenici prelaze na druga radna mjesta je taj što su umorni od rada za loše šefove.

Ljudi su uglavnom, kaže, spremni nositi se s negativnim situacijama, dok im se kod sviđa onaj za koga rade. A kad to nije slučaj, više nemaju razloga negdje ostati. 

DOBRA ILI LOŠA KOMUNIKACIJA Slušate li pažljivo partnera dok govori? To je odraz intimnosti

- U devet od deset slučajeva kad zaposlenik kaže da odlazi za više novca, to nije istina, previše im je neugodno reći istinu - kaže Alison, i dodaje da 'ako vodite organizaciju ili tvrtku, vaše vrijednosti i djelovanja trebaju inspirirati vaš tim. A kad to nije slučaj, kaže, dobijete slabiju produktivnost.

- Prirodno je da će prije ili kanije, netko tko je dobar radnik ali nema voditeljskih vještina, doći u poziciju da ga netko 'previše nadzire',što je problem u mnogim tvrtkama - rekla je Alison za LinkedIn, i zaključuje da tako brojna mjesta završavaju s nezadovoljnim zaposlenicima. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 22.05.2019.

    Nekako je cudno da radnici iz HR zapravo u tisucama vec godinama hrle raditi vani za stranig poslodavca ili ako ostanu u HR zele rafiti za stranu firmu. Hmmm? Sto nam to govori? Ista znanja, ista ledja ali drukcije ponasanje zbog..? Koga? Cega?

  • Rafo 22.05.2019.

    To je isto kao kad gazda na najodgovornija mjesta zaposli svoje rođake i prijatelje, koji ne znaju svoj posao, a onda ih štiti jer je uvjeren da rade odlično. A zbog takve situacije onda odlaze dobri i izvrsni radnici koji znaju svoj posao, ali ih gazda ne cijeni, jer ne može razlučiti dobrog od lošeg radnika, nego ih čak optužuje za nerad i i loš rad. Ne govorim o sebi, nego o ljudima (radnicima, poslovođama, šefovima, službenicima) s kojima sam radio.

  • Anakin S 22.05.2019.

    Nitko nije spomenuo hdz i sdp..i ostale koje nisu vrijedne spominjanja ..!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare